Praktikant vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata 

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata erbjuder årligen flera praktikplatser för högskolestuderande. Du får hos oss växa och utvecklas till proffs inom din bransch med mångsidiga uppgifter i en kunnig och trevlig grupp på drygt 900 personer. 
 

Vi har en plats för studerande inom flera olika områden! Våra praktikanter har arbetat med tiotals olika arbetsuppgifter: kundservice, uppgifter som gäller utlämnande av uppgifter ur befolkningsdatasystemet samt uppgifter som bistår notarius publicus, förmyndarverksamheten och vigsel. Dessutom har våra praktikanter arbetat med att utveckla digitala tjänster samt med kommunikation, marknadsföring och personalförvaltning. Du passar bäst i vår grupp då du är en teamspelare med egen initiativförmåga, som vill lära sig och göra Finland smidigare.

Våra praktikperioder är i huvudsak tre månader långa och infaller under sommarsäsongen. Praktiken är alltid avlönad hos oss. Vi har verksamhet på tiotals orter, så det finns också praktikplatser på olika håll i Finland.

Se och sökä våra lediga praktikplatser på valtiolle.fi. 


Varför skulle jag ansöka om praktik vid MDB?

MDB är en föregångare inom mänskliga digitala ärenden. Vi bygger ett digitalt samhälle där vardagliga ärenden kan skötas enkelt och säkert. Du är som praktikant mitt i kärnan av att bygga ett smidigt Finland; du får vara en frisk fläkt i utvecklingsprocessen från din egen bransch och lämna dina avtryck i morgondagens samhälle.

Våra praktikanter får påverka sina arbetsuppgifter och delta i intressanta projekt och workshops. Praktikanterna är en viktig del av vår arbetsgemenskap och vi uppmuntrar dem att dela med sig av sina egna tankar och observationer - vårt mål är att göra praktikperioden givande för oss båda.

Läs mer om Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata som arbetsgivare från Jobba med oss -sidan. Kolla också avsnittet Vanliga frågor, där du får mer information om praktiken.

Se alla praktikantplatser på valtiolle.fi