Todistukset väestötietojärjestelmästä

Digi- ja väestötietovirastosta on saatavilla hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten väestötietojärjestelmään tallennetuista henkilötiedoista todistuksia, joista selviää järjestelmään tallennetut viralliset tiedot. Asioidessa Suomessa viranomaisen kanssa asiakkaalta ei kuuluisi vaatia erillistä todistusta, sillä viranomaiset saavat tarvittavat tiedot haettua suoraan väestötietojärjestelmästä.

Todistuksilla näkyvät tiedot haetaan väestötietojärjestelmästä.

Sähköisesti tilatut ja toimitetut todistukset ovat hinnaltaan edullisempia ja saat todistuksen nopeasti. Hintatiedot sivun lopussa.

Todistukset 

Toimi näin

Voit tilata todistuksia Todistukset väestötietojärjestelmästä -palvelusta, kun tunnistaudut palveluun. Voit tunnistautua esimerkiksi pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Todistuksen voi maksaa verkkomaksulla. 

Jos käytät todistuksen Suomessa, todistus toimitetaan sähköisesti. Voit ladata todistuksen PDF-muodossa heti maksamisen jälkeen tai todistus lähetetään Suomi.fi-viesteihin. Lähetys edellyttää Suomi.fi-viestien käyttöönottoa. Tietosuojasyistä todistusta ei lähetetä suoraan sähköpostiin.

Jos tarvitset todistuksen EU-maan viranomaiselle, todistus lähetetään paperipostina. Tilauksesi käsitellään 2–5 arkipäivän kuluessa, jonka jälkeen Posti toimittaa todistuksen perille.

Tilaa todistus väestötietojärjestelmästä 

Jos asut vakituisesti ulkomailla, et voi tilata todistuksia itsepalveluna. Elossaolotodistusta varten sinun on asioitava henkilökohtaisesti joko Suomen lähetystössä tai Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikassa. Muut kuin elossaolotodistus eivät edellytä henkilökohtaista asiointia, mutta on hyvä tarkastaa tietojen ajantasaisuus väestörekisterissä ennen tilauksen tekemistä. Voit tarkastaa väestötietojärjestelmästä omat tietosi Omien tietojen tarkastus -palvelusta.

Sähköisen palvelun lisäksi voit tilata todistuksen joko salatulla sähköpostilla, puhelimitse tai lomakkeella, joka toimitetaan Digi- ja väestötietovirastolle.

Kaikkia todistuksia voi tilata myös mistä tahansa palvelupaikastamme suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä myös odottaessa. Todistuksia on mahdollista saada myös espanjan-, italian-, ranskan- ja saksankielisenä, jolloin toimitusaika on pidempi.

Kaikki sähköiset ja tulostettavat lomakkeet löytyvät sivustomme Lomakkeet-osiosta.

Tarkasta tietosi!

Voit tarkastaa väestötietojärjestelmästä omat tietosi Omien tietojen tarkastus -palvelusta. Palvelusta löydät voimassaolevat henkilötietosi, nimihistoriatietosi sekä mahdolliset kiinteistö- ja rakennusomistuksesi. Voit tarkastaa myös väestötietojärjestelmään tallennetut asuinhistoriatietosi.

Omien tietojen tarkastus -palvelu 

Jos tiedoissasi on virheitä, voit korjata palvelussa itse kutsumanimesi, ammattisi, sähköpostisi, äidinkielesi ja asiointikielesi. Muissa tapauksissa ota yhteys asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 0295 536 230 tai asioi palvelupaikassamme.

Hinta

Itsepalvelusta tilaten

 • Sähköinen todistus, 5 €/asiakirja
 • Paperitodistus postitse 7 €/asiakirja

Muita kanavia käyttäen

 • Paperitodistus 9 €/asiakirja
 • Otteeseen liitettävä EU:n monikielinen vakiolomake 6 €/asiakirja
 • Apostille-todistus 13€/asiakirja

Laskustuslisä on 7€.

Yhteystietomme

Puhelinnumero 0295 536 230

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa asiaasi sopiva sähköpostiosoite vastaanottajaksi eli  jokin näistä:

Lähetä sähköposti turvapostina

Voit hoitaa näitä asioita: 

 • Todistukset väestötietojärjestelmästä
 • asuinpaikkatodistus
 • avioliittotodistus
 • elossaolotodistus
 • syntymätodistus
 • siviilisäätytodistus
 • ote väestötietojärjestelmästä
 • sukuselvitys 

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet

Usein kysytyt kysymykset

Suomen väkiluku 5 542 906