Todistukset väestötietojärjestelmästä

Digi- ja väestötietovirastosta on saatavilla hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten väestötietojärjestelmään tallennetuista henkilötiedoista todistuksia, joista selviää järjestelmään tallennetut viralliset tiedot. Asioidessa Suomessa viranomaisen kanssa asiakkaalta ei kuuluisi vaatia erillistä todistusta, sillä viranomaiset saavat tarvittavat tiedot haettua suoraan väestötietojärjestelmästä.

Todistuksilla näkyvät tiedot haetaan väestötietojärjestelmästä.

Sähköisesti tilatut ja toimitetut todistukset ovat hinnaltaan edullisempia ja saat todistuksen nopeasti. Hintatiedot sivun lopussa.

Todistusten tilaustavat

Itsepalvelu

Voit tilata otteen itsestäsi tai huollettavistasi, joko kotimaan käyttöön tai toiseen EU-maahan. Tilaukseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Itsepalvelua ei voi käyttää ulkomailta. Itsepalvelun kautta saat todistukset nopeasti ja edullisemmin.

Todistuspalvelussa häiriötilanne - todistus tulee tallentaa tai tulostaa

Todistuspalvelussa olevan häiriön vuoksi todistusten tilaaminen Suomi.fi-viesteihin ei onnistu tällä hetkellä. Todistuksen voi kuitenkin sähköisestä palvelusta tulostaa itse tai tallentaa PDF-muodossa heti tilauksen maksamisen jälkeen.

Häiriötilanne koskee elossaolo-, asuinpaikka-, avioliitto-, siviilisääty- ja syntymätodistusta.

Häiriön syytä selvitetään. Todistuksen voi myös tilata myös puhelimitse, sähköpostitse tai postise.  

Pahoittelemme häiriöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Sähköinen tilaus

Voit tilata otteen itsestäsi tai toisesta henkilöstä hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten Suomi.fi-palvelusta. Tilaukseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Sähköistä tilausta suositellaan vain henkilöasiakkaille.

Sähköposti

Voit tilata otteen itsestäsi tai toisesta henkilöstä hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten. Voit tehdä tilauksesi salattuna sähköpostina osoitteeseen [email protected] Jos olet tilaamassa sukuselvitystä, lähetä salattu sähköposti osoitteeseen [email protected]

Ilmoita sähköpostissa 

 • nimesi ja osoitteesi
 • mitä tietoja otteelle tai todistukselle tarvitset 
 • mihin käyttötarkoitukseen otteen tai todistuksen tarvitset

Puhelu

Voit tilata otteen itsestäsi tai toisesta henkilöstä hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten soittamalla valtakunnalliseen palvelunumeroon 029 5536 230 (suomeksi ja englanniksi) tai 029 5537 340 (ruotsiksi).

Kirjeposti

Voit tilata otteen itsestäsi tai toisesta henkilöstä hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten. Täytä tilauslomake ja postita se valitsemaasi palvelupaikkaan. Katso palvelupaikkojemme osoitteet.

Käyntiasiointi

Voit tilata otteen itsestäsi tai toisesta henkilöstä hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten. Varaa aika valitsemaasi palvelupaikkaan ajanvarauspalvelustamme.

Katso palvelupaikkojemme osoitteet.

Tarkasta tietosi!

Voit tarkastaa väestötietojärjestelmästä omat tietosi Omien tietojen tarkastus -palvelusta. Palvelusta löydät voimassaolevat henkilötietosi, nimihistoriatietosi sekä mahdolliset kiinteistö- ja rakennusomistuksesi. Voit tarkastaa myös väestötietojärjestelmään tallennetut asuinhistoriatietosi.

Omien tietojen tarkastus -palvelu 

Jos tiedoissasi on virheitä, voit korjata palvelussa itse kutsumanimesi, ammattisi, sähköpostisi, äidinkielesi ja asiointikielesi. Muissa tapauksissa ota yhteys asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 0295 536 230 tai asioi palvelupaikassamme.

Usein kysytyt kysymykset

Hinta

Itsepalvelusta tilaten

 • Sähköinen todistus, 5 €/asiakirja
 • Todistus postitse, 7 €/asiakirja

Muita kanavia käyttäen

 • Todistus 9 €/asiakirja
 • Otteeseen liitettävä EU:n monikielinen vakiolomake 6 €/asiakirja
 • Apostille-todistus 13€/asiakirja

Laskutuslisä on 7€.

Yhteystietomme

Puhelinnumero 0295 536 230

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa asiaasi sopiva sähköpostiosoite vastaanottajaksi eli  jokin näistä: 

Lähetä sähköposti turvapostina

Voit hoitaa näitä asioita: 

 • Todistukset väestötietojärjestelmästä
 • asuinpaikkatodistus
 • avioliittotodistus
 • elossaolotodistus
 • syntymätodistus
 • siviilisäätytodistus
 • ote väestötietojärjestelmästä
 • sukuselvitys 

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet