Todistukset väestötietojärjestelmästä

Digi- ja väestötietovirastosta on saatavilla hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten väestötietojärjestelmään tallennetuista henkilötiedoista todistuksia, joista selviää järjestelmään tallennetut viralliset tiedot. Asioidessa Suomessa viranomaisen kanssa asiakkaalta ei kuuluisi vaatia erillistä todistusta, sillä viranomaiset saavat tarvittavat tiedot haettua suoraan väestötietojärjestelmästä.

Todistuksilla näkyvät tiedot haetaan väestötietojärjestelmästä. 

Tarkasta tietosi!

Voit tarkastaa väestötietojärjestelmästä omat tietosi Omien tietojen tarkastus -palvelusta. Palvelusta löydät voimassaolevat henkilötietosi, nimihistoriatietosi sekä mahdolliset kiinteistö- ja rakennusomistuksesi. Voit tarkastaa myös väestötietojärjestelmään tallennetut asuinhistoriatietosi.

Omien tietojen tarkastus -palvelu 

Jos tiedoissasi on virheitä, voit korjata palvelussa itse kutsumanimesi, ammattisi, sähköpostisi, äidinkielesi ja asiointikielesi. Muissa tapauksissa ota yhteys palvelupaikkaamme.

Todistukset 

Toimi näin

Voit tilata todistuksia Todistukset väestötietojärjestelmästä -palvelusta. Voit tilata todistuksia, kun tunnistaudut palveluun. Voit tunnistautua esimerkiksi pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Todistuksen voi maksaa verkkomaksulla. 

Jos käytät todistuksen Suomessa, todistus toimitetaan sähköisesti. Voit ladata todistuksen PDF-muodossa heti maksamisen jälkeen tai todistus lähetetään Suomi.fi-viesteihin. Lähetys edellyttää Suomi.fi-viestien käyttöönottoa. Tietosuojasyistä todistusta ei lähetetä suoraan sähköpostiin.

Jos tarvitset todistuksen EU-maan viranomaiselle, todistus lähetetään paperipostina. Tilauksesi käsitellään 2–5 arkipäivän kuluessa, jonka jälkeen Posti toimittaa todistuksen perille.

Todistukset väestötietojärjestelmästä

Jos asut vakituisesti ulkomailla, et voi tilata todistuksia itsepalveluna vaan sinun tulee ottaa yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkaan.

Kaikkia todistuksia voi tilata myös mistä tahansa palvelupaikastamme suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä. Uudenmaan palvelupisteestä voit tilata otteita henkilö- ja perhesuhdetiedoilla myös espanjan-, italian-, ranskan- ja saksankielisenä.

Voit tilata todistuksen joko sähköisessä palvelussa, salatulla sähköpostilla, puhelimitse tai lomakkeella, joka toimitetaan Digi- ja väestötietovirastolle.

Kaikki sähköiset ja tulostettavat lomakkeet löytyvät sivustomme Lomakkeet- osiosta.

Yhteystietomme

Puhelinnumero 0295 536 230

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa asiaasi sopiva sähköpostiosoite vastaanottajaksi eli  jokin näistä:

Lähetä sähköposti turvapostina

Voit hoitaa näitä asioita: 

  • Todistukset väestötietojärjestelmästä
  • asuinpaikkatodistus
  • avioliittotodistus
  • elossaolotodistus
  • syntymätodistus
  • siviilisäätytodistus
  • ote väestötietojärjestelmästä
  • sukuselvitys 

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet

Hinta

Todistukset ovat maksullisia.

Todistus on hinnaltaan edullisempi, jos käytät sähköistä-palvelua.

Usein kysytyt kysymykset

Suomen väkiluku 5 541 913