Hoppa till innehåll

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas serviceställe i Joensuu flyttar – Undantag i besök på grund av flytten 

Utgivningsdatum 31.1.2023 14.11 | Publicerad på svenska 31.1.2023 kl. 14.16
Pressmeddelande

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas serviceställe i Joensuu flyttar i februari. På grund av flytten är Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas serviceställe i Joensuu stängt 13.–21.2.2023. 

Ämbetsverkets kundtjänst betjänar i Joensuu på den gamla adressen (Torikatu 36 B) fram till fredagen den 10.2.2023. 

Våra telefontjänster och e-tjänster betjänar normalt under hela flytten.

De nya lokalerna öppnas för besök den 22.2.2023 – Tidsbokning påskyndar uträttandet av ärenden

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas kundtjänst i Joensuu betjänar besökskunderna igen från och med den 22.2.2023 på den nya adressen Kauppakatu 40.

Besökskundtjänsten är i huvudsak öppen med tidsbokning, så vi rekommenderar att du bokar tid i förväg. Utan tidsbokning betjänar vi på servicestället i Joensuu onsdagar och fredagar kl. 9–12.  

De flesta ärenden kräver inte ett personligt besök hos Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, utan de sköts enkelt via elektroniska kanaler eller via telefontjänsten. De ärenden som kan skötas elektroniskt finns samlade på adressen https://dvv.fi/sv/kommunicera-elektroniskt-med-oss.

Om ditt ärende ändå förutsätter ett besök, boka en tid till vårt serviceställe på förhand på adressen https://dvv.fi/tidsbokning eller genom att ringa det servicespecifika numret. Så här undviker du onödig väntan i våra kundservicelokaler.

Närmare kontaktuppgifter till våra tjänster finns på Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas webbplats https://dvv.fi/sv/privatpersonernas-kundbetjaning. 

Vad är det frågan om?

Ämbetshuset i Joensuu är en del av reformen av statens service- och lokalnät. Målet med projektet är att under 2020-talet samla de statliga myndigheternas kundservice vid personligt besök till gemensamma serviceställen. Samtidigt effektiviseras statens lokalanvändning när ämbetsverken flyttar till gemensamma kontorslokaler. I Joensuu har ändringarna ännu inte gjorts till fullo och tills vidare erbjuder endast en del av myndigheterna sina tjänster vid de gemensamma kundserviceställena. Ämbetshusets tjänster och lokaler utvecklas under de närmaste åren.