Hoppa till innehåll

Digitaalisen henkilöllisyyden etätunnistusratkaisulle etsitään toteuttajaa

Julkaisuajankohta 4.4.2022 13.19
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) etsii toteuttajaa etätunnistusratkaisulle, joka liitetään osaksi digitaalisen henkilöllisyyden palveluita. Etätunnistusta hyödynnetään esimerkiksi ulkomaalaisten etärekisteröinnissä ja digitaalisen henkilöllisyystodistuksen käyttöönotossa.

Etätunnistusratkaisun toteuttajan löytämiseksi Digi- ja väestötietovirasto on käynnistänyt hankinnan ja julkaissut sen HILMA-palvelussa. Hankinta liittyy digitaalisen henkilöllisyyden kehittämiskokonaisuuteen. Digi- ja väestötietovirasto kehittää digitaalisen henkilöllisyyden ratkaisuja yhdessä Poliisin kanssa, osana valtiovarainministeriön hanketta. Hankkeessa tuotetaan mobiilisovelluksessa toimiva digitaalinen henkilöllisyystodistus ja digitaalinen asiointiväline ulkomaalaisille. Tämän lisäksi tuotetaan vaihtoehto mobiilisovellukselle eli tunnistusväline, joka ei edellytä mobiililaitetta ja mahdollistaa tunnistautumisen julkishallinnon sähköisiin palveluihin. 

Hankinnan keskeisimmät osa-alueet

  • Henkilön tunnistaminen digitaalisesti matkustusasiakirjan perusteella. Toiminto mahdollistaa ulkomaalaisten tunnistamisen etänä väestötietojärjestelmään rekisteröinnin yhteydessä. Etärekisteröinnin mahdollistava lainsäädäntö on valmisteilla osana henkilötunnuksen uudistamisen hanketta
  • Henkilön tunnistaminen henkilökortin kansalaisvarmenteella sekä suomalaisen passin ja henkilökortin tietojen lukeminen digitaalisesti. Toimintoja voidaan hyödyntää digitaalisen henkilöllisyystodistuksen käyttöönotossa yhtenä henkilöllisyyden tarkastamisen yhteydessä. 

Kaikki osa-alueet hankitaan siten, että ne voidaan integroida osaksi Digi- ja väestötietoviraston tuottamaa mobiilisovellusta. 

Hankintailmoitus on julkaistu Hilma-palvelussa siten, että siihen voivat osallistua sekä suomalaiset toimijat että toimijat muista EU-maista. Tarjoukset on toimitettava viimeistään 3.5. klo 12.

Lue lisää digitaalisen henkilöllisyyden uudistuksesta >>

Lisätiedot hankintaan liittyen:

Digi- ja väestötietoviraston hankinta
[email protected]

 


Eduskunta ei ehdi käsitellä digitaalisen henkilöllisyyden uudistusta mahdollistavia lakiesityksiä ennen istuntokauden loppua. Eurooppalaisen digitaalisen identiteettilompakon valmistelu jatkuu. Lue lisää tiedotteestamme.

Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle digihenkilöllisyys