Hoppa till innehåll

Aino Jalonen, Pekka Rehn och Timo Salovaara har utnämnts till överdirektörer vid den nya Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata

Utgivningsdatum 19.6.2019 11.00
Pressmeddelande

JK Aino Jalonen, EM Pekka Rehn och FM Timo Salovaara har utnämnts till överdirektörer vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata som inleder sin verksamhet i början av år 2020. Överdirektörerna arbetar direkt under Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas generaldirektör Janne Viskari och inleder sina tjänster 1.1.2020.

Aino JalonenPekka RehnTimo Salovaara

Aino Jalonen har tidigare varit enhetschef vid statsrådets kansli med personal-, ekonomi- och utrymmes- samt säkerhetsärenden som sina ansvarsområden. Pekka Rehn och Timo Salovaara kommer från direktörtjänster vid Befolkningsregistercentralens Kunder- och Service-enhet.  

Aino Jalonen ansvarar för att leda de gemensamma administrativa tjänsterna och tjänsterna som möjliggör verksamheten vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata. Pekka Rehn ansvarar för att leda ärendeuträttningen och Timo Salovaara ansvarar för att leda samverkan av de offentliga tjänsterna.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata inleder sin verksamhet 1.1.2020 i och med att Befolkningsregistercentralen, magistraterna och enheten för styrning och utveckling av magistraterna vid Regionförvaltningsverket i Östra Finland går samman till en enda myndighet. Myndighetens uppgift är att främja samhällets digitalisering, säkra tillgången på information och erbjuda tjänster för kunders livshändelser. Myndigheten verkar på flera orter i Finland.

Ytterligare information

Befolkningsregistercentralen, överdirektör Janne Viskari, tfn 0295 535 022, fornamn.efternamn[at]vrk.fi