Hyppää sisältöön

Uuden Digi- ja väestötietoviraston ylijohtajiksi nimitetty Aino Jalonen, Pekka Rehn ja Timo Salovaara

19.6.2019 11.00
Tiedote

Vuoden 2020 alussa toimintansa aloittavan Digi- ja väestötietoviraston ylijohtajiksi on nimitetty OTK Aino Jalonen, KTM Pekka Rehn ja FM Timo Salovaara. Ylijohtajat toimivat tulevan Digi- ja väestötietoviraston pääjohtajan Janne Viskarin suorassa alaisuudessa ja aloittavat uudessa virassaan 1.1.2020.

Aino JalonenPekka RehnTimo Salovaara

Aino Jalonen on työskennellyt aiemmin valtioneuvoston kanslian toimialajohtajana vastuullaan henkilöstö-, talous- ja tila- sekä turvallisuusasiat. Pekka Rehn ja Timo Salovaara siirtyvät uuteen tehtäväänsä Väestörekisterikeskuksen Asiakkaat-yksikön ja Palvelut-yksikön johtajien viroista.  

Digi- ja väestötietovirastossa Aino Jalosen vastuulla on erityisesti hallinnollisten ja toimintaa mahdollistavien viraston yhteisten palveluiden johtaminen. Pekka Rehnin vastuulla on erityisesti asioinnin johtaminen ja Timo Salovaaran vastuulla erityisesti julkisten palveluiden yhteentoimivuuden johtaminen.

Digi- ja väestötietovirasto aloittaa toimintansa 1.1.2020, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät yhdeksi virastoksi. Viraston tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. Virasto toimii useilla paikkakunnilla Suomessa.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, ylijohtaja Janne Viskari, p. 0295 535 022, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi