Hoppa till innehåll

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata fakturerar i första hand digitalt – urvalet av digitala faktureringstjänster har ökat

Utgivningsdatum 15.4.2024 19.56 | Publicerad på svenska 15.4.2024 kl. 20.02
Pressmeddelande

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata hanterar i första hand alla fakturor digitalt. För privatpersoner finns det många digitala sätt att ta emot fakturor. Om man inte använder någon digital tjänst kan man även få fakturorna som traditionella pappersfakturor.

Så här tar du emot fakturor från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata som privatperson:

1. E-faktura

Alla kunder vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata kan beställa sina fakturor som e-fakturor i stället för som traditionella pappersfakturor. E-faktura är ett enkelt och säkert sätt att automatiskt ta emot fakturor från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata till den egna nätbanken.

2. OmaPosti

Om du har tagit i bruk Postis tjänst OmaPosti får du fakturor från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata elektroniskt via tjänsten OmaPosti. Vi skickar fakturorna automatiskt via OmaPosti om du inte har beställt en separat e-faktura.

3. Kivra

Om du har tagit i bruk den digitala posttjänsten Kivra kan du få fakturor från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata elektroniskt via Kivra. Vi skickar automatiskt privatpersoners fakturor via den digitala posttjänsten Kivra till de kunder som använder tjänsten men inte har beställt en separat e-faktura eller använder OmaPosti.

4. Suomi.fi-meddelanden

Vi skickar automatiskt privatpersoners fakturor till Suomi.fi-meddelanden till de kunder som använder tjänsten men inte har beställt en separat e-faktura eller börjat använda OmaPosti eller Kivra.  

5. Pappersfakturor

Vi skickar fakturorna som brevpost till den adress som finns i befolkningsdatasystemet om du inte har beställt e-faktura eller tagit i bruk OmaPosti, Kivra eller Suomi.fi-meddelanden.

 

Bekanta dig närmare med faktureringsalternativen