Hyppää sisältöön

Digi- ja väestötietovirasto laskuttaa ensisijaisesti digitaalisesti – digilaskutuspalvelujen valikoima on kasvanut

Julkaisuajankohta 15.4.2024 19.56
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto käsittelee kaikki laskut ensisijaisesti digitaalisesti. Henkilöasiakkaille on tarjolla monta digitaalista tapaa vastaanottaa laskut. Jos digipalvelua ei ole käytössä, voi laskut saada myös perinteisenä paperilaskuna.

Näin vastaanotat Digi- ja väestötietoviraston laskuja henkilöasiakkaana:

1. E-lasku

Kaikki Digi- ja väestötietoviraston asiakkaat voivat tilata laskunsa e-laskuna perinteisen paperilaskun sijasta. E-lasku on helppo ja turvallinen tapa vastaanottaa Digi- ja väestötietoviraston laskuja automaattisesti omaan verkkopankkiin.

2. OmaPosti  

Jos olet ottanut Postin OmaPosti-palvelun käyttöösi, saat Digi- ja väestötietoviraston laskut OmaPosti-palvelun kautta sähköisesti. Lähetämme laskut automaattisesti OmaPostin kautta, jos et ole tilannut erillistä e-laskua.

3. Kivra

Jos olet ottanut Kivran digipostipalvelun käyttöösi, voit saada Digi- ja väestötietoviraston laskut Kivran digipostipalvelun kautta sähköisesti. Lähetämme laskut automaattisesti Kivran digipostipalveluun niille asiakkaille, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöönsä, mutta eivät ole tilanneet erillistä e-laskua tai eivät käytä OmaPostia.

4. Suomi.fi-viestit

Lähetämme henkilöasiakkaiden laskut automaattisesti Suomi.fi-viesteihin niille asiakkaille, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöönsä, mutta eivät ole tilanneet erillistä e-laskua tai ottaneet käyttöön OmaPostia tai Kivraa.  

5. Paperilaskut

Toimitamme laskut kirjepostina väestötietojärjestelmän mukaiseen osoitteeseen, jos et ole tilannut e-laskua tai ottanut käyttöön OmaPostia, Kivraa tai Suomi.fi-viestejä.

Tutustu tarkemmin laskutusvaihtoehtoihin