Hoppa till innehåll

Webbinarieserien Färdigheter för tillhandahållare av digitalt stöd uppdaterar tillhandahållarnas kompetens varje månad – första delen 17 november

Utgivningsdatum 23.11.2020 9.12
Pressmeddelande

En gång i månaden ordnar Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata webbinarier för dem som tillhandahåller digitalt stöd. Webbinarierna inleds i november och kommer att behandla handledning i offentliga e-tjänster, beaktande av olika kundgrupper i det digitala stödet och andra teman med praktisk anknytning till det digitala stödet.

Alla som tillhandahåller digitalt stöd är välkomna att delta i de avgiftsfria webbinarierna. Webbinarierna ger aktuell information som stöd för det praktiska arbetet och en möjlighet att ställa preciserande frågor till utbildarna. 

Webbinarierna är på finska, men inspelningarna av dem publiceras med finsk och svensk text. Inspelningarna publiceras på adressen www.suomidigi.fi/digituki. 

Tips för aktörer inom digitalt stöd: samla ditt nätverk online för att följa webbinariet. Ordna ett diskussionstillfälle med ditt nätverk där ni tillsammans kan fördjupa er i webbinariets tema och tillämpningen av det i ert eget arbete.

Hur deltar jag? 

  • Du behöver inte anmäla dig till webbinarierna. 

  • Webbinarierna finns på adressen dvv.fi/digitukilive. Du kan välja att delta via en dator, telefon eller någon annan digital enhet. (Adressen fungerar inte ännu)

  • Frågor och kommentarer görs skriftligen i webbinariet.

  • Information om webbinarieserien finns på adressen suomidigi.fi/digituki.

Webbinarier om färdigheter för tillhandahållare av digitalt stöd:

  • 17.11 kl. 14–15 Handledning i polisens elektroniska tjänst, inspektör Timo Perälä (Polisstyrelsen)
  • 1.12 kl. 14–15 Handledning i ärendetjänsten Namnärenden, jurist Eeva Niemenma (Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata)
  • 19.1 kl. 14–15 Handledning i tjänsten Flyttanmälan, produktchef Tiina Härkönen (Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata)
  • 26.1 kl. 14–15 Digitalt stöd för hörselskadade: hur beaktas kundens behov, projektkoordinator Hanna Rantala (Finska Hörselförbundet)
digistöd