Hoppa till innehåll

Välkommen att delta i övningen TAISTO19

Utgivningsdatum 20.6.2019 13.27
Pressmeddelande

I november 2019 ordnar Befolkningsregistercentralen TAISTO19-övningen där man övar på administrationen av datasäkerhets- och dataskyddskränkningar. Under övningen 2019 testas organisationens kritiska digitala tjänsters beredskap inför störningar som kan lamslå verksamheten. Övningssituationerna baserar sig på riktiga störningar som upplevts även i Finland.

234 organisationer inom den offentliga förvaltningen deltog övningen TAISTO2018 ifjol och konstaterade att övningen väsentligt utvecklat organisationens förmåga att agera vid datasäkerhetsavvikelser och vid situationer där personuppgifternas datasäkerhet har kränkts.

I den bifogade filen finns närmare information om anmälan till övningen. Vi önskar att organisationerna anmäler sig senast den 31 augusti 2019. Anmälan är öppen fram till den 25 oktober 2019 men då har organisationen bara rätt kort tid på sig att förbereda sig inför övningen. Vi rekommenderar övningen för alla den offentliga förvaltningens organisationer, särskilt de som inte deltog i övningen TAISTO18.

Lisätietoa:

vrk.fi/taisto

[email protected]