Hoppa till innehåll

Befolkningsregistercentralen publicerar en digital julkalender på Twitter

Utgivningsdatum 29.11.2019 9.53
Pressmeddelande

Väntan på julen har aldrig varit lika rolig, lärorik och intressant. Befolkningsregistercentralen publicerar nämligen en julkalender med DVV-tema på Twitter. Den röda tråden är hur den nya Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata syns i medborgarnas livshändelser. Bakom luckorna döljer sig myndighetens mångsidiga serviceutbud med en julglimt i ögat.

Hur kan du se till att julklapparna kommer fram även till en ny adress? Eller hur säkerställer du att tomtarna inte kan iaktta dig via din digitala utrustning? Du får svar på dessa och flera andra frågor genom att följa Befolkningsregistercentralen (@VRK_uutiset) på Twitter. Kalendern skiljer sig en aning från traditionella julkalendrar med 24 luckor, eftersom den har luckor ända fram till första januari. 

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata inleder sin verksamhet från och med 2020. Myndigheten bildas i och med att Befolkningsregistercentralen, magistraterna och enheten för styrning och utveckling av magistraterna vid Regionförvaltningsverket i Östra Finland går samman till en enda myndighet. Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata främjar digitaliseringen av samhället, tryggar tillgången till uppgifter och erbjuder tjänster för kundernas olika livsskeden. Myndigheten verkar på flera orter i Finland med över 800 anställda