Hoppa till innehåll

Hiihtohaaste sai 21 666 suomalaista luopumaan viranomaisten lähettämästä paperipostista – vielä ehdit saada veroilmoituksen sähköisenä

Julkaisuajankohta 6.3.2019 9.59
Tiedote

Verohallinto ja Väestörekisterikeskus kampanjoivat helmikuussa sähköisen viranomaisasioinnin puolesta hiihtohaasteella: jos 100 000 suomalaista ottaa helmikuun loppuun mennessä käyttöön Suomi.fi-viestit, hiihtävät virkamiehet vapaa-ajalla 10 000 kilometriä. Vaikka tavoitteeseen ei päästy, tempauksen aikana käyttöönottavien henkilöiden määrä kaksinkertaistui edellisiin kuukausiin verrattuna. Hiihtohaasteen heittäjät toivovat, että mahdollisimman moni ottaisi Suomi.fi-viestit käyttöön ennen 20. maaliskuuta, jotta niin montaa veroilmoitusta ei tarvitsi lähettää paperipostissa.

Jo yli 200 viranomaista ja yli 300 asiointipalvelua käyttää Suomi.fi-viestejä sähköiseen viestinvaihtoon kansalaisten kanssa. Veroeuroja säästyisi vuosittain jo yksin Verohallinnon lähettämästä paperipostista luopumalla vähintään 10 miljoonaa euroa.

Väestörekisterikeskus ja Verohallinto toivovat, että erityisesti sellaiset henkilöt, jotka muutenkin asioivat sähköisesti, huomaisivat ottaa sähköisen viranomaisasioinnin käyttöön. Viranomainen voi lopettaa paperipostin lähettämisen vasta, kun henkilö on antanut siihen suostumuksen Suomi.fi-viesteissä.

-Hiihtokampanjalla saimme monen kansalaisen huomaamaan Viestit-palvelun hyödyt. Nyt haastamme muutkin suomalaiset ottamaan käyttöön sähköinen ja tietoturvallinen viranomaisposti, ylijohtaja Janne Viskari Väestörekisterikeskuksesta sanoo.

Kolme syytä kansalaiselle ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön

  • Viranomaispostin kulkuun ei kulu aikaa. Suomi.fi-viestien käyttäjät saavat esimerkiksi tiedon mahdollisista veronpalautuksista ja mätkyistä nopeammin kuin tietoa paperipostissa odottavat.
  • Saat veroilmoitukseen sähköisenä, jos toimit 20.maaliskuuta mennessä. Veroilmoitus on tarkistettavissa ja täydennettävissä Verohallinnon OmaVero-palvelussa.
  • Älypuhelimen käyttäjät voivat käydä katsomassa viranomaisviestit kätevästi Suomi.fi-kännykkäsovelluksella. Sovellus löytyy Google Play ja App Store -kaupoista.

Kun otat käyttöösi Suomi.fi-viestit, annat yleisen suostumuksen sille, että kaikki viranomaisviestit voidaan toimittaa sähköisesti.

Virkamiehet hiihtivät helmikuussa 7 818 kilometriä sähköisen asioinnin puolesta

Verohallinnon ja Väestörekisterikeskuksen virkamiehet aloittivat sivakoida hiihtourakkaa heti 8. helmikuuta, kun hiihtohaaste julkaistiin. Helmikuun aikana virkamiehet saivat vapaa-ajalla hiihdettyä yhteensä 7 818 kilometriä. Kun yhtä Suomi.fi-viestit-käyttöönottajaa kohti virkamieshiihtoa luvattiin suorittaa 100 metriä, ovat virkamiehet nyt hiihtäneetkin 78 180 paperipostista luopuneen edestä.

Virkamiesten toive on, että hiihdetyt kilometrit eivät "valuisi hukkaan", vaan maaliskuun 20. päivään mennessä Suomi.fi-viestit olisi ottaneet käyttöön ainakin se määrä kansalaisia, joiden puolesta ladulla on jo sivakoitu.

Lisätietoa:

Virkamiehetladulla-kampanja: virkamiehetladulla.fi

Suomi.fi-viestit: suomi.fi/viestit  

Tempaukseen ja digitaaliseen asiointiin liittyvät lisätiedot ja haastattelupyynnöt johtajille

Viestintäpäällikkö Päivi Railotie, 050 431 2404, [email protected], Väestörekisterikeskus

Markkinointipäällikkö Pirjo Koivunen, 050 549 2463, [email protected], Väestörekisterikeskus

Viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki, 050 461 9898, [email protected], Verohallinto

Viestintäsuunnittelija Heta Kylmämaa, 050 470 3158, [email protected], Verohallinto