Hoppa till innehåll

Delta i Digiturma-tävlingen på sociala medier och hjälp till att utveckla spelet Digiturvallinen elämä!

Utgivningsdatum 3.2.2021 11.37 | Publicerad på svenska 3.2.2021 kl. 11.39
Pressmeddelande

Har du tänkt ut en hotsituation i den digitala världen som kunde passa in i nästa version av mobilspelet Digiturvallinen elämä? Dela din idé och hjälp oss att utveckla spelet som gör det möjligt att lära sig digitala säkerhetsfärdigheter på ett enkelt och roligt sätt. Bland alla som lämnat in idéer lottar vi ut 3 st presentkort till S-gruppen värda 50 euro.

Känner du till mobilspelet Digiturvallinen elämä? Om inte, ladda ner det från Apples eller Googles appbutik! I spelets första del lär du dig färdigheter i digital säkerhet i arbetslivet genom att arbeta som anställd i Tyrskylä kommun och försöka klara av en arbetsvecka som är full av utmaningar i digital säkerhet.

Nu söker vi nya digitala katastrofer till nästa version av spelet, dvs. hotfulla situationer som spelarna ska lösa. Har du tänkt ut någon digital katastrof som kunde passa i spelet? Har du upplevt en hotsituation i den digitala världen som du skulle vilja ha mer utbildning i? Situationen kan gälla till exempel datasäkerhet, dataskydd eller vilket annat delområde som helst inom digital säkerhet. Bäst lämpar sig sådana digitala katastrofer som kan uppstå när du använder en mobiltelefon eller dess olika applikationer. Även andra digitala enheter kan ingå i situationen.

Dela din idé på Twitter eller LinkedIn senast 28.2.

Du kan delta i tävlingen på Twitter och LinkedIn genom att svara på utmaningsuppdateringen på Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas konto. Du kan också delta genom att publicera en egen uppdatering där du använder hashtaggen #digiturma och lägger till @DVVfi på Twitter och Digi- ja väestötietovirasto på LinkedIn. Se till att din uppdatering inte innehåller konfidentiell information.

De tweetar och LinkedIn-uppdateringar som publicerats senast 28.2.2021 deltar i en utlottning där vi lottar ut 3 st presentkort till S-gruppen värda 50 €. Endast offentligt synliga uppdateringar kan delta i utlottningen. Utlottningen sker 2.3.2021. Vi kontaktar vinnarna personligen med ett privat meddelande för postningen av presentkorten. Vi meddelar vinnarnas namn offentligt.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata kan använda de idéer och förslag som publicerats i de uppdateringar som deltar i tävlingen på det sätt myndigheten själv önskar för att utveckla spelet Digiturvallinen elämä samt i kommunikationen och marknadsföringen. Förslagen används inte nödvändigtvis som sådana i spelet och de kan vid behov redigeras så de passar till spelet.

Du kan delta i tävlingen direkt genom att klicka på Twitter eller LinkedIn nedan.

Twitter:

LinkedIn:

Länkar

Mer information om spelet Digiturvallinen elämä (på finska)

Tilläggsuppgifter

Juha Kirves, datasäkerhetsexpert, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, [email protected], tfn. 0295 535 151

JUDO-projekt digital säkerhet