Hoppa till innehåll

Ändringar i påminnelser som Suomi.fi-meddelanden skickar om olästa meddelanden

Utgivningsdatum 24.8.2022 8.00
Pressmeddelande

Suomi.fi-meddelanden påminner i fortsättningen mottagaren tre dagar efter att meddelandet anlänt, om mottagaren har fått en bevislig delgivning till tjänsten. Den första aviseringen om att ett meddelande har anlänt kommer alltid genast när meddelandet anländer.

Tjänsten påminner mottagaren om övriga olästa meddelanden efter sju dagar.

I fortsättningen påminner Suomi.fi-meddelanden också om välkomst- och felmeddelanden som systemet skickat. Felmeddelandena gäller situationer där användaren har försökt skicka ett meddelande åt en myndighet via Suomi.fi-meddelanden, men meddelandet av någon anledning inte skickades.

Vart kommer aviseringen om att ett meddelande har anlänt?

Suomi.fi-meddelanden skickar alltid en avisering om ett nytt meddelande till den e-postadress som mottagaren har meddelat till tjänsten. Om mottagaren använder Suomi.fi-mobilapplikationen meddelar också applikationen om ett nytt meddelande. Påminnelserna kommer endast till den e-postadress som användaren uppgett.  

Se till att e-postadressen du uppgett i Suomi.fi-meddelanden är uppdaterad så att aviseringen om inkomna meddelanden når dig.

Obs!

Inga påminnelser skickas om meddelanden av aviseringstyp. Meddelanden av aviseringstyp kan vara t.ex. uppmaningar att logga in på myndighetens e-tjänst.
​​​​​​​Tilläggsinformation om aviseringar: https://www.suomi.fi/nyheter/anmalningarna-fran-suomi-fi-meddelanden-fornyades

Tiedote - VAIN Henkilöasiakkaat-etusivulle