Hoppa till innehåll

Merle Maigre, som utvecklat den ukrainska statens cybersäkerhet i en intervju 28.3.2022 – temat är de viktigaste lärdomarna om digital säkerhet och beredskap

Utgivningsdatum 24.3.2022 10.00 | Publicerad på svenska 25.4.2022 kl. 15.58
Pressmeddelande

Välkommen till det extra webbinariet Digiturvakatsaus extra, där toppexperten inom cybersäkerhet Merle Maigre är gäst. Estniska Maigre har utvecklat statsförvaltningens cybersäkerhet i Ukraina som en del av projektet e-Governance Academy. Innan dess ledde hon Natos kompetenscentrum för cybersäkerhet i Tallinn och har fungerat som säkerhetsrådgivare för presidenter i Estland.

Kimmo Rousku ja Merle Maigre keskustelevat
Merle Maigre (till höger) från Estlands e-Governance Academy och Kimmo Rousku (till vänster) från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata diskuterar digital säkerhet och beredskap.

 

Vilka erfarenheter har Merle Maigre av sitt arbete i Ukraina? Vad anser hon vara de viktigaste lärdomarna av digital säkerhet och beredskap? Kimmo Rousku, ledande specialsakkunnig inom digital säkerhet vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, diskuterar dessa teman med Maigre.

Diskussionen på engelska har spelats in den 23 mars och den visas i webbinariet Digiturvakatsaus extra måndagen den 28 mars kl. 15–15:40 med finsk textning. Efter diskussionen svarar Merle Maigre på tittarnas frågor i chatten. Du kan ställa frågor under evenemanget från kl. 15.

Webbinariet riktar sig särskilt till ledningen för organisationer samt experter på digital säkerhet, informationsförvaltning och ICT, men alla som är intresserade av digital säkerhet är varmt välkomna med. Evenemanget är öppet för alla och du behöver inte anmäla dig på förhand. Webbinariet ordnas av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata. En inspelning av webbinariet publiceras senare.

Välkommen!

Se inspelningen

Ytterligare information

Förfrågningar per e-post: [email protected]

Kontaktperson: Kimmo Rousku, ledande specialkunnig, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, [email protected], tlf. 0295 535 120

VAHTI digital säkerhet