Hoppa till innehåll

Inbjudan till Veckan för digital säkerhet 10.–14.10.2022

Utgivningsdatum 7.10.2022 12.20
Pressmeddelande

Vi bjuder in er organisation till Veckan för digital säkerhet. I oktober handlar den virtuella temaveckan om aktuella frågor om digital säkerhet på arbetsplatserna runtom i landet och erbjuder praktiska metoder för att förbättra den digitala säkerheten för chefer, sakkunniga inom digital säkerhet och hela personalen i organisationerna. I programmet ingår en fräsch och visionär diskussion med Finlands ledande experter.

Veckans tema är: Digital säkerhet är handlingar! Redan små åtgärder gör vardagen mer digital säker för oss alla. Under veckan för digital säkerhet uppmuntrar vi till handlingar och hjälper till att genomföra dem under hela veckan. Målet är att veckans lärdomar blir en del av vardagen och den normala verksamheten även i fortsättningen.

I fjol anmälde sig 300 organisationer runt om i landet till veckan. I år är det också lätt att delta: fundera på vad ni gör för att främja digital säkerhet och anmäl er på adressen dvv.fi/digiturvaviikko. Veckans program hittas på samma adress. Fler tips om hur deltar får man i ett förhandsmöte den 3 oktober kl. 10–11.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata ansvarar för genomförandet av Veckan för digital säkerhet som ordnas för tredje gången. Fredagen den 14 oktober ordnas programmet i samarbete med kommunikationsministeriet.

Att sörja för den digitala säkerheten är en sak som är gemensam för oss alla. Välkommen med för att bygga upp ett allt säkrare samhälle!

Helsingfors 6.9.2022

Janne Viskari
generaldirektör, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata

Rauli Paananen
statens cybersäkerhetsdirektör, kommunikationsministeriet

PS. Den här inbjudan kan och bör delas – i sociala medier hittar du oss med taggen #Digiturvaviikko

Hela programmet för veckan är gratis och öppet för alla, och privatpersoner behöver inte anmäla sig. Anmälan gäller organisationer.

Mer information: Kimmo Rousku, ledande specialsakkunnig, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, [email protected], tfn 0295 535 120

En inbjudan har skickats till registratorskontoren vid organisationerna inom den offentliga förvaltningen den 7 september 2022.

digital säkerhet