Hoppa till innehåll

Inbjudan till Digitala säkerhetsveckan 25.-29.10.2021

7.9.2021 11.30
Pressmeddelande

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata ordnar den nationella Digitala säkerhetsveckan 25.-29.10.2021. Den virtuella temaveckan, som ordnas för andra gången, hämtar igen digital säkerhet till arbetsplatserna runtom i Finland och erbjuder praktiska metoder för att förbättra den digitala säkerheten för ledningen, experterna och organisationernas hela personal.

Vi utmanar er organisation att utveckla den digitala säkerhetsberedskapen under veckan – förra året tog 300 organisationer runt om i Finland emot utmaningen! Även i år är det lätt att delta: vi hoppas att ni under Digitala säkerhetsveckan erbjuder er personal möjlighet att använda en timme av arbetstiden för att utveckla digitala säkerhetsfärdigheter.

Veckan erbjuder flera sätt att använda denna arbetstimme effektivt, till exempel

  • genom att spela mobilspelet Digital säkerhet i livet, till vilken vi också publicerar nytt innehåll
  • genom att studera webbutbildningarna Digital säkerhet i livet
  • genom att ta i bruk lösenord eller lösenfraser av hög kvalitet samt genom att utnyttja andra anvisningsmaterial från Digitala säkerhetsveckan
  • därtill önskar vi att er personal ställer frågor om digitaliserings- och informationssäkerhetsteman som de funderar på och som vi kommer att besvara i en livesändning i slutet av veckan fredagen den 29 oktober.

Dessutom erbjuder Digitala säkerhetsveckan intressanta livesändningar på webben dagligen. I programmet ingår bl.a. aktuella diskussioner om den digitala säkerhetens tillstånd och de färska resultaten av Barometern för digital säkerhet, tips för säkert distansarbete samt djupdykning för att skydda sig mot cyberattacker. Under veckan firar vi också två temadagar: den nationella Lösenordsdagen tisdagen 26 oktober och Datasäkerhetsdagen onsdagen 27 oktober.

I slutet av veckan riktar vi blickarna mot framtidens digitala värld och svarar på frågor som ställts till oss under veckan. Man kan fråga oss vad som helst om digital säkerhet i organisationer, utveckling av digital säkerhet och bästa praxis! Frågor kan skickas på nätet eller på Twitter med taggen #Digiturvaviikko.

Tar ni emot utmaningen?

Läs mer om Digitala säkerhetsveckan och anmäl din organisation här.

Att sörja för den digitala säkerheten är vår allas sak. Tillsammans gör vi Finland till en föregångare inom digital säkerhet!

PS. Den här utmaningen kan och bör delas – i sociala medier hittar du oss med taggen #Digiturvaviikko.

Ytterligare information

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata ansvarar för genomförandet av veckan i samarbete med andra centrala säkerhetsmyndigheter och aktörer inom digital säkerhet. Temaveckan ordnas som en del av EU-områdets cybersäkerhetsmånad.

Kontaktinformation: Kimmo Rousku, ledande specialsakkunnig, VAHTI-generalsekreterare, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, [email protected], tfn 0295 535 120

Helsingfors den 7 september 2021

Janne Viskari
Generaldirektör, ordförande för VAHTI-ledningsgruppen
Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata

Tommi Karttaavi
Direktör
Kommunförbundet

Robin Lardot
Chef
Centralkriminalpolisen

Rauli Paananen
Statens cybersäkerhetsdirektör
Kommunikationsministeriet

Sauli Pahlman
Överdirektör
Transport- och kommunikationsverket, Cybersäkerhetscentret

Antti Pelttari
Chef
Skyddspolisen

Taina Susiluoto
Direktör
Finlands Näringsliv EK

Anu Talus
Dataombudsman
Dataombudsmannens byrå

Petri Toivonen
Generalsekreterare
Säkerhetskommittén

Jarmo Vähätiitto
Chef för försvarsmaktens ledningssystem, brigadgeneral
Försvarsmakten

JUDO-projekt VAHTI digital säkerhet