Hyppää sisältöön

 Elossaolotodistuksella voit todistaa perustietosi ja elossaolosi todistuksen ottamishetkellä. Tyypillisesti otetta tarvitaan perunkirjoitusta varten. Voit tilata samalla kerralla todistuksen itsestäsi ja huollettavistasi. Saat jokaisesta henkilöstä erillisen todistuksen.

Elossaolotodistuksen sisältämät tiedot

Elossaolotodistus sisältää seuraavat tiedot: etunimet, sukunimi, kotikunta, vakinainen osoite, muuttopäivä sekä tieto siitä, onko henkilö elossa tai elossa oloa ei voida vahvistaa. Voit valita todistukseen näytettäväksi myös entiset nimet, henkilötunnuksen tai syntymäajan.  

Elossaolotodistuksesta saatavat kieliversiot

Todistuksen voi saada suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä. Uudenmaan maistraatista voit tilata otteita henkilö- ja perhesuhdetiedoilla myös espanjan-, italian-, ranskan- ja saksankielisenä. Jos tarvitset todistuksen EU-maan viranomaiselle, todistus lähetetään paperipostina. Tilauksesi käsitellään 2–5 arkipäivän kuluessa, jonka jälkeen Posti toimittaa todistuksen perille.

Toimi näin

  • Kirjaudu Todistukset väestötietojärjestelmästä -palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteellasi.
  • Maksettuasi todistuksen voit ladata todistuksen PDF-muodossa tai todistus lähetetään Suomi.fi-viesteihin. Lähetys edellyttää Suomi.fi-viestien käyttöönottoa. Tietosuojasyistä todistusta ei lähetetä suoraan sähköpostiin.

  • Jos asut vakituisesti ulkomailla, et voi tilata todistuksia itsepalveluna, vaan sinun tulee ottaa yhteyttä maistraattiin.

  • Voit tilata elossaolotodistuksen myös  sähköpostitse, puhelimitse tai lomakkeella mistä tahansa maistraatista.