Ulkomailla tapahtuneet elämänmuutokset 

Jos asut ulkomailla, muista ilmoittaa henkilötiedoissasi tapahtuneet muutokset meille Digi- ja väestötietovirastoon. Näin tietosi pysyvät ajan tasalla väestötietojärjestelmässä ja asiointi Suomen viranomaisten kanssa on helpompaa. 

Tietojen ajantasaisuus väestötietojärjestelmässä on tärkeää. Esimerkiksi äänioikeusrekisterin laatiminen vaaleja varten perustuu väestötietojärjestelmän tietoihin. Väärä osoitetieto voi johtaa siihen, että viranomaisten yhteydenotot, kuten esimerkiksi äänioikeusilmoitus, eläkepäätökset tai asevelvollisuusasiat, eivät tule perille. 

Ulkomailla oleskelevilla Suomen kansalaisilla on myös lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa ulkomailla oleskelunsa aikana tapahtuneista henkilötietojen muutoksista, kuten lapsen syntymästä, avioliitosta, avioerosta, nimenmuutoksesta ja osoitteenmuutoksesta. 

Sinun täytyy toimittaa meille asiakirjat alkuperäisinä tai oikeaksi todistettuina jäljennöksinä. Emme valitettavasti voi käsitellä skannattuja asiakirjoja. Katso tarkemmat ohjeet asiakirjojen toimittamisesta.   

Lisätietoja: 

Ilmoitus muutosta ulkomailla 

Ulkomailla syntynyt lapsi 

Ulkomailla solmittu avioliitto 

Ulkomailla rekisteröity parisuhde 

Ulkomailla myönnetty avioero 

Ulkomailla muuttunut nimi 

Ulkomailla tapahtunut kuolema 

Kansalaisuuden rekisteröiminen 

Suomen kansalaisuuden säilyttäminen 

Asiakirjojen laillistamisohje 

Ohje asiakirjojen toimittamisesta 

Käsittelyaika

  • 7-10 viikkoa.

Etkö löytänyt vastausta sivuiltamme?

Yhteystietomme:

Huomaathan, että löydät keskimääräiset käsittelyajat sivuiltamme.

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen Digi- ja väestötietoviraston turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 536 320.

Palveluajat:

  • ma 9-15
  • ti-pe 9-12

Katso myös

Suomen kansalaiset voivat toimittaa asiakirjat Suomen edustustoon tai vaihtoehtoisesti postittaa osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto, PL 1003, 00531 HELSINKI, FINLAND. Jos haluat toimittaa asiakirjasi meille henkilökohtaisesti, varaa aika haluamaasi palvelupaikkaan osoitteessa dvv.fi/ajanvaraus. Valitse kansainväliset rekisteröinnit -palvelu. 

Jos toimitat asiakirjat edustustolle, edustusto perii tästä palvelusta hinnastonsa mukaisen maksun. Edustuston kautta toimitettujen asiakirjojen käsittely on postittamista nopeampaa ja turvallisempaa.