Tarkasta omat henkilötietosi 

Voit tarkastaa väestötietojärjestelmästä omat tietosi Suomi.fi-verkkopalvelun Henkilötiedot-sivulta. Palvelusta löydät voimassaolevat henkilötietosi, nimihistoriatietosi sekä mahdolliset kiinteistö- ja rakennusomistuksesi. Voit tarkastaa myös väestötietojärjestelmään tallennetut asuinhistoriatietosi.

Voit ilmoittaa itse kutsumanimesi, ammattisi, äidinkielesi, asiointikielesi ja sähköpostiosoitteesi. Voit lisätä tai poistaa tietojenluovutuskieltoja ja erota uskonnollisesta yhdyskunnasta.

Tarkasta omat henkilötietosi 

Voit myös tarkastaa tietosi käymällä henkilökohtaisesti palvelupaikassa tai pyytämällä tarkastuksen kirjallisesti lomakkeella.

Mikäli havaitset tiedoissasi oikaisutarpeita, joita et pysty ilmoittamaan Henkilötiedot-sivuilla, ota yhteyttä puhelimitse numeroon 0295 536 220 tai asioi palvelupaikassamme.

Rakennuksen omistajatieto väestötietojärjestelmässä ei ole julkisesti luotettava tieto ja siinä olevasta virheestä voi ilmoittaa rakennuksen sijaintikunnan rakennusvalvontaan.

Jos tekemäsi muuttoilmoituksen käsittelyssä on tapahtunut virhe, voit pyytää osoitetiedon korjaamista kirjallisesti Digi- ja väestötietovirastosta. Yli neljä vuotta vanhoja osoitetietoja ei kuitenkaan korjata. Puuttuvia osoitetietoja ei jälkeenpäin lisätä väestötietojärjestelmään. 

Lähtökohtaisesti emme täydennä väestötietojärjestelmän perustamisvaiheessa 1970-luvun alussa rekisteristä pois rajattuja perhesuhdetietoja. 

Omien tietojen tarkastusoikeus perustuu EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen, jonka mukaan rekisteröidyllä on oikeus saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on tallennettu.