Rakennus- ja huoneistotiedot väestötietojärjestelmässä

Väestötietojärjestelmä on valtakunnallinen sähköinen rekisteri, jossa on perustiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti tai tilapäisesti asuvista ulkomaalaisista. Järjestelmässä on tiedot myös kiinteistöistä, rakennuksista ja huoneistoista, sekä rakennushankkeista. Digi- ja väestötietovirasto ylläpitää henkilöiden ja huoneistojen välisiä asumiseen liittyviä yhteystietoja.

Kiinteistötiedot (maapohja) väestötietojärjestelmään tulevat Maanmittauslaitokselta. Tiedot Rakennushankkeista, rakennuksista ja huoneistoista ilmoittavat ja niiden tietoja ylläpitää kunnan tekninen toimi.

Väestötietojärjestelmän rakennus- ja huoneistotietoja ei pidetä julkisesti luotettavina tietoina, minkä vuoksi niitä saa käyttää henkilöä koskevassa päätöksenteossa vain, jos hänelle annetaan päätöksenteon yhteydessä nimenomainen selvitys tietojen sisällöstä ja käytöstä.

Tarkasta tietosi!

Voit tarkastaa väestötietojärjestelmästä omistamasi kiinteistö- ja rakennusomistuksesi Henkilötiedot-palvelusta.

Henkilötiedot-palvelu

Jos omistamasi rakennuksen tiedoissa on virheitä tai puutteita, ota yhteyttä rakennuksen sijaintikunnan rakennusvalvontaan tai tekniseen toimeen, joka korjaa tiedot väestötietojärjestelmään.

Väestötietojärjestelmän rakennusten omistajatiedossa on virheitä erityisesti vuokrakiinteistöillä sijaitsevien rakennusten osalta. Tietoja ei kyetä toistaiseksi ylläpitämään aukottomasti.

Usein kysyttyä