Digiturvavartin jatkot

Mitä, jos järjestäisit työkavereillesi tai henkilöstöllesi Digiturvavartin jatkot? Klo 11 Digiturvaviikon jokaisena päivänä striimaamme Digiturvavartin. Siinä käydään lyhyen introvideon jälkeen keskustelua ajankohtaisesta ja tärkeästä digiturvateemasta 15 minuutin ajan.

Järjestä sinä tälle vartille jatkot! Digiturvavartin jatkoilla on tarkoitus oppia ja ymmärtää lisää oman organisaation digiturvasta ja erilaisista tavoista huolehtia siitä! Pistä siis omassa organisaatiossasi pystyyn tilaisuus, jossa käsittelette juuri teidän näkökulmastanne kriittisiä digiturva-aiheita. Hyödynnä Digiturvavarttia oman tilaisuutenne introna ja tarjoamiamme materiaaleja oman tilaisuutesi suunnittelun tukena.

Vinkkilista jatkojen järjestäjälle

1. Teema

Valitse alla olevasta listasta teema(t), joka olisi omalle organisaatiollesi hyödyllinen.

2. Järjestäjät

Mieti järjestätkö tilaisuuden itse vai yhdessä kollegan kanssa (esim. HR, koulutusvastaava, tietoturvasta tai muusta turvallisuudesta vastaava). Tämä on myös oiva tilaisuus tuoda organisaation johdon esimerkillä johtamista näkyville.

3. Aika ja paikka

Varaa aika kalenterista ja pistä pystyyn etäkokous tai varaa tila. Kirjoita kutsuun, mistä on kyse ja kerro edellyttääkö osallistuminen jotain valmistautumista. Tiedota/markkinoi jatkoja myös intrassa tai muussa sisäisessä viestintäkanavassa. Huom. kahvi- ja pullatarjoilu on aina hyvä houkutin. Tilaisuuden keston voitte määrittää itse. Suosituksemme on 15–45 minuuttia.

Jos järjestätte useammat jatkot, yksittäiset tuokiot voivat olla lyhyempiä, tietoiskutyyppisiä. Jos vain yhdet, silloin hieman pidempi tilaisuus lienee paikallaan. Myös organisaationne koko voi vaikuttaa jatkojenne kestoon.

4. Tilaisuuden sisältö

Lataa alla olevasta listasta tukimateriaali oman ohjelmasi suunnitteluun. Mukauta tukimateriaalin vinkit oman organisaatiosi digiturvaohjeisiin ja toimintaan. Hyödynnä lisäksi tuttuja, olemassa olevia toimintamalleja ja materiaaleja sisällön koostamisessa. Ole luova! Voisitko pitää ohjeistanne esim. tietokilpailun?

Ohjelma voisi olla esim. seuraavanlainen:

klo 11.00 Digiturvavartti-video (livestriiminä tai tallenteena)
klo 11.15 Lyhyt esitys oman organisaationne digiturva-asioista teemaan liittyen
klo 11.30 Harjoituksia ja keskustelua
klo 12.00 Ohjelma päättyy

5. Jatkojen jälkeen

Suunnittele, miten pidätte teemaa esillä myös jatkojen jälkeen. Jakakaa esim. jatkoilla esittämänne materiaali ja kerratkaa mistä muut organisaationne digiturvamateriaalit löytyvät. Kerätkää tilaisuudesta palautetta ja/tai kannustakaa kysymään lisää digiturva-aiheista.

6. Anna palautetta!

Lähetä Digi- ja väestötietovirastolle palautetta teemoista ja jatkoistanne osoitteeseen: [email protected]. Tarkoitus on tuottaa digiturvavartteja ja niiden organisaatiokohtaisia jatkoja tammikuusta 2024 alkaen kuukausittain. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!

Digiturvavarttien teemat ja tukimateriaalit

1. Kriittiset palvelut ja toiminta häiriötilanteissa

Mitkä ovat organisaationne kriittiset palvelut ja miten toimitte häiriötilanteissa?
Lataa tukimateriaali (pdf)

2. Digihuijaukset

Millaisia huijausyrityksiä organisaatioonne kohdistuu ja miten niiltä suojaudutaan?
Lataa tukimateriaali (pdf)

3. Tekoäly

Miten käytätte, tutkitte tai hyödynnätte tekoälyä?
Lataa tukimateriaali (pdf)

4. Laiteeni hajosi!

Miten kannattaa toimia, jos työtietokone tai älylaite ei toimi?
Lataa tukimateriaali (pdf)

5. Salasanat ja tunnistautuminen

Millaisia salasana- ja tunnistautumiskäytäntöjä suositte?
Lataa tukimateriaali (pdf)

Digiturvavartin jatkomateriaalin kannessa on kuva puhelinta pitelevästä kädestä. Puhelimen näytöllä on auki tunnistautuminen digipalveluun.

Mikä Digiturvaviikko?

Digiturvaviikko on digitaaliselle turvallisuudelle omistettu tapahtumaviikko, joka tarjoaa käytännön keinoja digiturvallisuuden parantamiseen. Viikon koko ohjelma on kaikille avoin ja maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Digi- ja väestötietovirasto järjestää Digiturvaviikon nyt neljättä kertaa 25.–29.9.2023. 

Digiturvasta huolehtiminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Tervetuloa mukaan rakentamaan entistä turvallisempaa ja digirohkeaa yhteiskuntaa!

Yhteystietomme

Voit kysyä meiltä lisätietoja sähköpostilla osoitteesta [email protected]