Muutto ulkomailla toiseen osoitteeseen 

Suomen kansalaisen täytyy ilmoittaa aina meille, kun hänen osoitteensa vaihtuu Suomessa tai ulkomailla. Tee ilmoitus osoitteenmuutoksesta tämän sivun ohjeilla, kun osoitteesi muuttuu ulkomailla – joko yhden maan sisällä tai maasta toiseen.

On tärkeää, että ilmoitat ulkomaisen osoitteesi, sillä näin Suomen viranomaiset tavoittavat sinut nopeammin sinua itseäsi koskevissa asioissa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi eläkepäätökset ja asevelvollisuutta koskevat kirjeet. Saat myös passin nopeammin. 

Toimi näin

Ilmoita ulkomailla muuttunut osoitteesi tällä verkkolomakkeella, jos sinulla on käytössäsi tunnistautumismahdollisuus eli suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Kun täytät lomakkeen tunnistautuneena, se nopeuttaa asian käsittelyä. 

Tee ilmoitus osoitteenmuutoksesta ulkomailla tunnistautuneena 

Jos sinulla ei ole tunnistautumismahdollisuutta, ilmoita ulkomailla muuttunut osoitteesi tällä verkkolomakkeella. 

Tee ilmoitus osoitteenmuutoksesta ulkomailla ilman tunnistautumista 

Jos et voi käyttää verkkolomaketta, ota yhteyttä edustustoon tai Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkaan.

Muista ilmoittaa osoitteenmuutoksesta meille Digi- ja väestötietovirastolle. Osoitteen ajantasaisuus on tärkeää esimerkiksi vaalien lähestyessä. Lähetämme sinulle äänioikeudesta kertovan ilmoituskortin tiedossamme olevaan osoitteeseen.

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsetko apua?

Yhteystietomme:

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 539 225.

Palveluajat: mape 915.

Onko osoitteessasi virhe?

Näet osoitteesi Suomi.fi-verkkopalvelusta. Jos nykyisessä osoitteessasi tai kotikunnassasi on virhe, voit pyytää tiedon korjaamista meiltä verkkolomakkeella. Täytä lomake huolellisesti ja kerro tarkasti, mikä tieto pitäisi korjata ja miten se pitäisi korjata. Huomaa, että emme voi lisätä puuttuvia osoitteita jälkeenpäin tai poistaa aikaisempia osoitetietoja.

 

 

Suomen väkiluku 5 631 644