Hyppää sisältöön

Muutoksia Suomi.fi-viestien lähettämiseen edunvalvonnassa olevalle täysi-ikäiselle 12.12.2023 alkaen

Julkaisuajankohta 7.12.2023 15.59
Tiedote

Edunvalvontaan määrätty täysi-ikäinen henkilö voi 12.12.2023 alkaen valtuuttaa ja toimia valtuutettuna myös Suomi.fi-viestien käyttöön liittyvissä asioissa. Aiemmin tieto edunvalvonnasta on estänyt valtuuttamisen ja puolesta-asioinnin. 

Täysi-ikäinen henkilö, joka on määrätty edunvalvontaan voi jatkossa: 

  • antaa Suomi.fi-valtuuksilla edunvalvojalleen tai muulle henkilölle valtuuden käyttää Suomi.fi-viestejä puolestaan
  • asioida Suomi.fi-viesteissä lapsensa tai yrityksensä puolesta 
  • toimia valtuutettuna puolesta-asioijana toisen henkilön tai yrityksen asiassa 

Toimikaa näin, kun lähetätte viestejä edunvalvonnassa olevalle henkilölle

Huomaattehan, että edunvalvontavaltuutettu tai edunvalvoja ei pääse automaattisesti lukemaan edunvalvontaan määrätyn täysi-ikäisen henkilön vastaanottamia Suomi.fi-viestejä.

Suomi.fi-viestien käyttäminen luokitellaan henkilökohtaiseksi asiaksi. Siksi sen käyttöä ei ole rajoitettu edunvalvontatilanteissa.

Jos organisaationne lähettää viestejä, jotka liittyvät edunvalvonnassa olevan henkilön taloudellisiin asioihin, lähetättehän viestin edunvalvojalle tai edunvalvontavaltuutetulle muulla tavalla kuin edunvalvottavalle suunnattuna Suomi.fi-viestinä.

Huomioittehan myös, että edunvalvottavalla itsellään on oikeus saada talouteensa liittyvät asiat tiedoksi, joten viesti tulee lähettää myös edunvalvonnassa olevalle henkilölle itselleen.

Lisätietoja 

Digi- ja väestötietovirasto, Organisaatioiden asiakaspalvelu, p. 0295 535 115 (puhelinpalvelu avoinna arkipäivisin klo 9–15), organisaatiopalvelut[at]dvv.fi 

Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle