Hyppää sisältöön

Digi- ja väestötietovirasto käynnistää uudistetun VAHTI-toiminnan

Julkaisuajankohta 29.1.2020 18.03
Tiedote

Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämisvastuu siirtyi vuoden 2020 alussa Digi- ja väestötietovirastolle (DVV). DVV nimeää julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden yhteistyötä ja koordinaatiota varten poikkihallinnollisen Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) ja sen toimintaa tukevan asiantuntijaryhmän. Tätä ennen vastuu VAHTI-toiminnan toteuttamisesta oli lähes 30 vuotta valtiovarainministeriöllä.

Tiiviimpää yhteistyötä ja tukea digitaalisen turvallisuuden edistämiseksi

VAHTI-johtoryhmä tähtää digitaalisen turvallisuuden parantamiseen julkisessa hallinnossa monin keinoin. Digiturvaosaamisen ja -kulttuurin edistäminen on yksi päätavoitteista.

  • VAHTI koordinoi ja edistää julkisen hallinnon palvelutuotannosta ja turvallisuudesta vastaavien organisaatioiden yhteistyötä. 
  • VAHTI edistää ja osallistuu valtiovarainministeriön laatimien julkisen hallinnon digitaaliseen turvallisuuteen liittyvien periaatepäätösten, kehittämisohjelmien ja hankkeiden toimeenpanemiseen.
  • VAHTI tuottaa digitaalista turvallisuutta edistäviä ohjeita ja muita materiaaleja.
  • VAHTI järjestää digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä tilaisuuksia ja koulutuksia. 
  • VAHTI tarjoaa kokonaiskuvaa ja selvityksiä julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden tilanteesta ja raportoi toiminnasta sidosryhmille.

Tervetuloa mukaan VAHTIn poikkihallinnolliseen toimintaan!

DVV lähettää keskeisille julkisen hallinnon operatiivisille organisaatioille ja turvallisuusviranomaisille kutsun osallistua VAHTI-johtoryhmän toimintaan. VAHTI-johtoryhmän puheenjohtaja on Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari ja varapuheenjohtaja ylijohtaja Timo Salovaara.

Lisäksi kaikille julkisen hallinnon organisaatioille lähetetään pyyntö nimetä asiantuntijoita osallistumaan uudistettuun VAHTI-asiantuntijaryhmän toimintaan. Asiantuntijaryhmän toimintaan voivat osallistua myös yritysten edustajat. Asiantuntijaryhmän tehtävänä on ratkaista digitaalisen turvallisuuden pulmia tai muita toimeksiantoja. Toimeksiantojen toteuttamiseksi asiantuntijaverkoston henkilöistä voidaan koota erillisiä, määräajaksi nimettyjä työryhmiä.

Asiantuntijaryhmän jäsenet saavat säännöllisesti ajankohtaista tietoa oman toimintansa ja osaamisensa kehittämiseksi sekä mahdollisuuden osallistua DVV:n digiturva-aiheisiin tilaisuuksiin. Asiantuntijaryhmän toiminta käynnistyy maaliskuussa 2020.

Ilmoittaudu mukaan VAHTIin

Lisätietoa:

VAHTIn puheenjohtaja, pääjohtaja Janne Viskari, [email protected]
Pääsihteeri, johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku, [email protected], puh. 0295 535 120
Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle VAHTI digiturva