Päivityspalvelu

Päivityspalvelun avulla julkishallinnon organisaatiot voivat pitää asiakasrekisterinsä ajan tasalla väestötietojärjestelmän tiedoilla.

Julkishallinnon organisaatioiden asiakasrekisterit voidaan päivittää päivityspalvelun avulla ajan tasalle kertaluontoisesti. Päivitys tehdään esimerkiksi henkilötunnusten perusteella. Jos henkilötunnuksia ei ole käytettävissä, pitää henkilöistä olla riittävät tiedot tunnistamista varten.

Päivityspalveluiden käyttö vaatii Digi- ja väestötietoviraston myöntämää tietolupaa ja organisaation sitoutumista luvan ehtoihin. Digi- ja väestötietovirasto on myöntänyt toistaiseksi voimassa olevan tietoluvan eli ns. kattoluvan tietyille organisaatioille seuraaviin tarkoituksiin:

  • Työttömyyskassojen rekisterin päivitys ja lapsipoiminta
  • Vakuutusyhtiöiden korvauksensaajarekisterin päivitys

Kattolupaan liittyneiden organisaatioiden ei tarvitse erikseen hakea tietolupaa, vaan päivitys voidaan tilata suoraan verkkoasioinnissa.

Lisätietoa päivityksessä luovutettavista tiedoista (mm. tietopaketit) löydätte Digi- ja väestötietoviraston verkkoasioinnista.

Toimikaa näin

Julkishallinnon organisaatiot voivat tilata päivityspalvelun ja hakea tarvittavaa lupaa Digi- ja väestötietoviraston verkkoasioinnissa. Kattolupaan liittyneiden organisaatioiden ei tarvitse erikseen hakea tietolupaa, vaan päivitys voidaan tilata suoraan verkkoasioinnissa. Hakemuksessa on annettava myös selvitys tietojen käyttötarkoituksesta.

Lisätietoa julkishallinnon päivityspalveluista:

Siirtykää verkkoasiointiin

Käsittelyaika ja hinnasto

Julkishallinnon organisaatioiden tietolupahakemus käsitellään noin 3-4 viikossa. Saatuanne tietoluvan tietojen tekninen toimitus tapahtuu 10-20 päivän sisällä. 

Katso myös

Lisätietoa Digi- ja väestötietoviraston verkkoasioinnista sekä ohjeita palvelun käyttöön löydät täältä: verkkoasioinnin ohjeet

Huomioikaa, että väestötietojärjestelmän tiedot eivät ole julkisia. Tutustukaa ennen palvelun tilaamista tietojen käytön edellytyksiin.

Julkishallinnon suuria asiakasrekistereitä voi päivittää myös Digi- ja väestötietoviraston Muutostietopalvelulla

Palvelukuvaus: julkishallinnon poiminnat ja päivitykset (pdf)