Edunvalvontavaltuutus ja varautuminen

Edunvalvontavaltuutuksen avulla voit varautua tilanteisiin, joissa tarvitset apua omien asioidesi hoitamiseen esimerkiksi sairastumisen tai vammautumisen takia. Edunvalvontavaltuutus annetaan laatimalla edunvalvontavaltakirja. Edunvalvontavaltakirjassa nimeät etukäteen valtuutetun eli henkilön, joka hoitaa asioitasi, jos et pysty siihen itse.

Jokaisen täysi-ikäisen kannattaa tehdä edunvalvontavaltuutus tulevaisuutta varten. Se on kevyempi ja joustavampi tapa hoitaa toisen asioita kuin esimerkiksi edunvalvojan määrääminen. Edunvalvontavaltakirjassa voit itse määritellä, miten valtuutetun täytyy tehtäväänsä hoitaa ja miten hänen toimintaansa valvotaan.

Nimeämäsi valtuutettu voi hakea edunvalvontavaltuutuksen vahvistamista jos et enää pysty hoitamaan asioitasi itse. Edunvalvontavaltuutus tulee voimaan, kun Digi- ja väestötietovirasto on vahvistanut sen.

Mikä on tilanteesi?

Usein kysytyt kysymykset

Edunvalvontavaltakirjan laatiminen

Valtuutuksen vahvistaminen

Muut kysymykset

Hinta

Päätös edunvalvontavaltuutuksen vahvistamisesta maksaa 130 euroa.

Saat erillisen laskun, kun asiasi on käsitelty.

Lähetämme laskun ensisijaisesti Suomi.fi-viesteihin ja toissijaisesti OmaPosti-palveluun. Postitamme laskun vain silloin, jos sinulla ei ole näistä kumpaakaan käytössä.

Tarvitsetko apua?

Puhelinpalvelu:  suomeksi 0295 536 256 ja ruotsiksi 0295 536 305.

Palveluajat: ma–pe 9–15.

Chat-palvelumme on käytössä näillä sivuilla arkisin kello 9–15.