Hyppää sisältöön

Edunvalvonta:
Muistathan palauttaa vuositilin 31.3.2020 mennessä

31.1.2020 14.35
Tiedote

Edunvalvojana sinun on toimitettava vuositili Digi- ja väestötietovirastoon 31.3.2020 mennessä. Vuositili toimitetaan samaan paikalliseen palvelupaikkaan, jossa päämiehesi edunvalvonta on.

Löydät lomakkeet täyttöohjeineen Digi- ja väestötietoviraston verkkosivuilta osoitteesta dvv.fi/lomakkeet
Edunvalvonnasta lisätietoja löydät osoitteesta dvv.fi/holhous.

Ohjeet ja lomakkeet edunvalvojalle

Edunvalvoja on käräjäoikeuden tai holhousviranomaisen määräämä henkilö, joka hoitaa päämiehensä taloudellisia asioita.

Vuositili on selvitys siitä, miten edunvalvoja on tilikauden aikana hoitanut päämiehensä asioita.

Edunvalvojan palkkion laskeminen ja ilmoittaminen

Täysi-ikäisen päämiehen edunvalvoja on oikeutettu edunvalvojan palkkioon. Palkkiolaskurin avulla voit määrittää edunvalvojan palkkion määrän. Mahdollisista kulukorvauksista sinun pitää esittää laskelma. Kulujen on oltava tarpeellisia ja perustuttava edunvalvojan tehtävän hoitoon. Edunvalvojana ilmoitat edunvalvojan palkkion ja mahdollisen kulukorvauksen Verohallinnon tulorekisteriin.

Ohjeet ja lomakkeet valtuutetulle 

Valtuutettu on holhousviranomaisen vahvistamalla edunvalvontavaltakirjalla määrätty henkilö, joka hoitaa valtuuttajansa taloudellisia asioita.Valtuutettuna sinun on toimitettava vuositili vain, jos edunvalvontavaltakirjassa on näin määrätty.


Holhousviranomaisena toimii Digi- ja väestötietovirasto. Digi- ja väestötietovirasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyivät 1.1.2020. Virasto toimii 36 paikkakunnalla eri puolilla Suomea 

Tiedote - Henkilöasiakkaat holhous ja edunvalvonta