DVV:n organisaatioiden asiakaspalvelu on ruuhkautunut – Olemme koonneet ohjeita Katson korvaamiseen

7.12.2020 16.01
Tiedote

Organisaatioasiakkaiden asiakaspalvelu ja Katson päättymisestä johtuvien valtuushakemusten käsittely on ruuhkautunut.

Koska puhelinpalvelumme on ruuhkautunut, valtuushakemukseen liittyvät tiedustelut kannattaa tällä hetkellä lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Olemme koonneet verkkosivuillemme ohjeita Katso-asioihin. Saatat löytää neuvon asiaasi jo verkkosivuiltamme osoitteesta dvv.fi/siirrykatsosta. Täydennämme ohjeistusta asiakaspalautteen mukaan. 

Huomaathan, että kaikki yritykset voivat valtuuttaa omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa. Yritysten ei  siis tarvitse lähettää erillistä valtuushakemusta virkailijavaltuutuspalvelun kautta, sillä Valtuudet-palvelu tarkistaa edustamisoikeuden kaupparekisteristä. 

Verohallinnon ja Tullin Katso-käyttäjille lisäaikaa

Verohallinnon ja Tullin Katso-käyttäjät saavat lisäaikaa Suomi.fi-valtuuksiin siirtymisessä. Muissa asiointipalveluissa Katson käyttö päättyy vuodenvaihteessa.

Lisätietoja aikatauluista löydät viranomaisten tiedotteesta:

Sähköisestä allekirjoituksesta 

Virkailijavaltuuttamispalvelussa hyväksytään tällä hetkellä asiakirjan sähköiseksi allekirjoitukseksi  vain Digi- ja väestötietoviraston tarjoama varmenne. 

Jos yhdistyksellä ei ole yksinedustusoikeutta, sen tulee rekisteröidä ensin valtuuttamisoikeudet hakemuksella 

Suomi.fi-valtuuksilla voi valtuuttaa vain yhdistys, jonka nimenkirjoitussäännössä jäsenellä on yksinedustusoikeus. Jos yhdistyksen nimenkirjoitussäännössä edellytetään esimerkiksi kahta tai useampaa edustajaa yhdessä ja silloin itsepalvelua ei voi käyttää. Tällöin voit rekisteröidä valtuutusoikeuden yhdistyksen vastuuhenkilölle valtuushakemuksella. Tämän jälkeen hän voi itse myöntää niitä muille tai mitätöidä niitä oman organisaationsa puolesta Suomi.fi-valtuuksissa.

Katso ohjeet yhdistyksille

Oletko lähettänyt valtuushakemuksen virkailijavaltuutuspalvelussa?

Valtuushakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

  • Valtuushakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä keskimäärin kahdesta kolmeen viikkoa, jos hakemus vaati lisäselvittelyitä esimerkiksi allekirjoituksen tai liitteiden puuttumisen vuoksi.
  • Hakemusten, jotka eivät vaadi lisäselvittelyitä, käsittelyaika on noin viikko.  

Jos olet lähettänyt valtuushakemuksen sähköisesti, voit tarkistaa hakemuksesi tilan kirjautumalla virkailijavaltuuttamispalveluun. Hakemuksen tilan pääsee tarkistamaan omilla tunnuksillaan se henkilö, joka on alun perin lähettänyt hakemuksen. Valtuushakemuksen löydät sivun alalaidassa olevasta painikkeesta Omat hakemukset. Kirjautumisen jälkeen voit avata hakemuksen klikkaamalla sitä Rekisteröitävät valtuudet -listasta.  

Etsitkö ohjeita Katson korvaamiseen?

Ohjeen Katso-roolien korvaamiseen eri asiointipalveluissa löytyvät kunkin viranomaisten ohjeista:

Ohjeita DVV:n verkkosivuilla 

Ennen hakemuksen lähettämistä kannattaa aina tarkistaa hakemukseen tarvittavat liitteet ohjeesta

Häiriötiedote - etusivun nosto Häiriötiedote - koko palvelun laajuinen Tiedote - Organisaatioasiakkaat