Hyppää sisältöön

Digiturvaviikko kannustaa oppimaan ja kehittämään digitaalista turvallisuutta

Julkaisuajankohta 7.10.2020 9.53
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto järjestää osana EU-alueen kyberturvallisuuskuukautta kansallisen Digiturvaviikon 26.-30.10.2020. Teemaviikon aikana kannustamme kaikkia organisaatioita ja niiden työntekijöitä käyttämään yhden työtunnin digitaalisen turvallisuuden oppimiseen ja kehittämiseen.

Käytä tunti digiturvaan!

Digitaalinen turvallisuus koskettaa meistä jokaista, mutta se ei silti ole aina päällimmäisenä mielessä työn kiireen keskellä. Siksi haluamme Digiturvaviikolla tuoda tämän tärkeän teeman työpaikkojen näytöille ympäri Suomen.

Haastamme organisaatiot ja niiden työntekijät käyttämään yhden työtunnin digitaalisen turvallisuuden edistämiseen Digiturvaviikon aikana. Tunnin voi käyttää digiturvataitojen oppimiseen esimerkiksi Digiturvaviikon ohjelman parissa, suorittamalla Digiturvallinen elämä -koulutuksia tai pelaamalla Digiturvallinen elämä -mobiilipelin, jonka julkaisemme ennen teemaviikon alkua.

 

Turvallinen salasanojen hallinta on eräs tärkeimmistä digiturvataidoista niin töissä kuin vapaa-ajalla. Keskiviikkona 28.10.2020 vietämme kansallista salasanapäivää ja kannustamme jokaista ottamaan käyttöön laadukkaat salasanat tai salalauseet. Julkaisemme yhdessä Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa kätevät ohjeet ja helpot vinkit, joiden avulla jokainen voi hallita salasanojaan turvallisesti.

Ohjelmaa digitaalisen turvallisuuden eri osa-alueilta

Digiturvaviikolla järjestämme monipuolista ohjelmaa digitaalisen turvallisuuden kentältä myös organisaatioiden johdolle sekä ICT:n ja digiturvan asiantuntijoille. Luvassa on kaksi päivittäistä livelähetystä verkossa, mm. tuoreen digiturvabarometrin tulosten läpikäyntiä, asiantuntijavieraita, havainnollistavia casetarinoita digitaalisen turvallisuuden eri osa-alueilta sekä live-hakkerointia.

Teemaviikko huipentuu perjantaina 30.10. suoraan Digiturvaviikko vastaa -lähetykseen, johon toivomme etukäteen kysymyksiä verkkosivujemme ja sosiaalisen median kautta. Meiltä voit kysyä mitä tahansa liittyen organisaatioiden digiturvaan, digitaalisen turvallisuuden kehittämiseen tai parhaisiin käytänteisiin – yhteistyöverkostomme asiantuntijat vastaavat. Lähetä kysymyksesi verkkolomakkeella tai sosiaalisessa mediassa tunnisteella #Digiturvaviikko.

Digiturvaviikon järjestää Digi- ja väestötietovirasto yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Liikenne- ja viestintäviraston, tietosuojavaltuutetun toimiston, Turvallisuuskomitean sekä FISC ry:n kanssa.

Lisätietoa Digiturvaviikosta, viikon ohjelman ja ohjeet osallistumiseen löydät verkkosivuiltamme: dvv.fi/digiturvaviikko

Lisätiedot:

Kimmo Rousku, johtava erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected], puh. 0295 535 120

JUDO-hanke VAHTI digiturva