Hyppää sisältöön

Digitukiviikko kannustaa jakamaan ja oppimaan digitaitoja 4.-8.5.2020

Julkaisuajankohta 27.4.2020 11.12
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto järjestää yhdessä valtakunnallisen digitukiverkoston kanssa Digitukiviikon, joka haastaa jokaisen kansalaisen, organisaation, järjestön ja yhdistyksen auttamaan digitaidoissa korona-arjen eristämiä läheisiään oman kyvyn mukaan. Digitukiviikko on kaikille avoin, kaiken tasoiset digiosaajat mukaan kutsuva virtuaalinen tapahtumaviikko, johon jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Digitukiviikkoa vietetään 4.–8.5.2020.

Suomi siirtyi koronarajoitusten myötä digitaaliseen vuorovaikutukseen vauhdilla. Käynnissä on poikkeustila ja muutos, jonka myötä me kaikki joudumme nyt tekemään asiat usealla elämän osa-alueella digitaalisesti: oli kyseessä vapaa-ajan harrastukset, viranomaisasiointi tai videopuheluiden soittaminen.

– Kampanjan aikana tarjoamme neuvoja ja vinkkejä sähköiseen asiointiin ja digitaalisten palveluiden käyttöön. Haastamme jokaisen kansalaisen auttamaan korona-arjen eristämiä läheisiä juuri oman kykynsä mukaan. Haluamme tuoda näkyväksi arkista digituen tarvetta ja jokaisen mahdollisuutta auttaa, sekä nostaa esiin keinoja yhdenvertaisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Auttamalla muita niissä digipalveluissa joita itse osaa edes vähän, voi tehdä arjesta toiselle hieman helpompaa, kertoo digituen projektipäällikkö Minna Piirainen Digi- ja väestötietovirastosta.

Kaikki voivat osallistua Digitukiviikkoon ja auttaa muita omalla tavallaan

Digitukiviikon tavoitteena on nostattaa yhteistä, kansallista talkoohenkeä poikkeustilanteessa ja samalla tarjota mahdollisuus auttaa ja olla mukana edistämässä digitaalista yhdenvertaisuutta. Yrityksille Digitukiviikko on erinomainen keino tuoda esiin yritysvastuutaan ja edistää poikkeustilanteesta selviämistä esimerkiksi omien palveluidensa etäneuvonnalla.

– Digitukiviikolla haluamme rohkaista kansalaisia ja organisaatioita antamaan digitukea eli esimerkiksi tarjoamaan etäneuvontaa, virtuaaliopastusta tai vinkkejä digitaalisten palveluiden käyttöön. Samalla haluamme tuoda digituen tarjontaa esiin ja kannustaa myös vastaanottamaan digitukea eli osallistumaan Digitukiviikon video-opastuksiin Facebook-tapahtumassa tai saamalla tukea läheiseltään, digituen asiantuntija Jani Suonperä Digi- ja väestötietovirastosta kertoo.

Digitaitoihin on syytä panostaa jatkuvasti, myös poikkeustilanteen jälkeen. Digi- ja väestötietovirasto tekee pitkäjänteistä työtä digituen kehittämiseksi ja koordinoi digituen tarjoajien valtakunnallista verkostoa.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Minna Piirainen, puh. 0295 535 280, [email protected]

Asiantuntija Jani Suonperä, puh. 0295 535 019, [email protected]

digituki