Hyppää sisältöön

Digi- ja väestötietoviraston logo yhdistää ihmisen elämänkaaren, digitalisaation ja turvallisuuden

Julkaisuajankohta 6.9.2019 8.55
Tiedote

Vuoden 2020 alussa toimintansa aloittavan Digi- ja väestötietoviraston logo on julkaistu. Viraston toiminta-ajatuksena on yhteiskunnan digitalisaation edistäminen, tietojen saatavuuden turvaaminen sekä palveluiden tarjoaminen asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Logon muotokielessä ja symboliikassa on haettu yhtymäkohtia erityisesti ihmisten arkeen ja arjen sujuvoittamiseen. Logon talo-symboliikka viittaa asumiseen ja kotiin, jotka kuvastavat väestötietojärjestelmässä ylläpidettäviä väestö- ja rakennustietoja sekä viittaavat ihmisten erilaisiin elämäntilanteisiin, joiden viranomaisasiointiin uusi virasto tarjoaa palveluja. Tällaisia merkittäviä elämäntilanteita ovat mm. syntymä, avioliitto, muutto, edunvalvonta ja kuolema.

Logossa havaittava D-kirjain puolestaan viittaa viraston nimen alkukirjaimeen sekä viraston tehtäviin yhteiskunnan digitalisaation edistäjänä. Logossa on myös nähtävissä sähköistä asiointia ilmentävä varmennesirun muotokieli sekä avattu kirjekuori, jonka symboliikka liittyy viestinvälitykseen kansalaisten ja julkishallinnon välillä.

 

Digi- ja väestötietovirasto syntyy, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät yhdeksi virastoksi.

Nyt julkaistu logo tulee virallisesti käyttöön viraston aloittaessa vuoden 2020 alussa.