Hyppää sisältöön

Venla ja Leo vuoden 2015 suosikkinimet

15.3.2016 11.08
Tiedote

Venla ja Leo ovat vuonna 2015 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Venlan sai ensimmäiseksi nimekseen 394 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 408 pojalle.

Venlan jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Sofia, Aada, Aino ja Elsa. Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Elias, Onni, Eino ja Oliver.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Aurora ja Amanda. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Johannes, Olavi, Mikael ja Oliver.

Ruotsinkielisten lasten etunimistä Ellen ja Emil suosituimmat

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Ellenin sai nimekseen 31 tyttöä ja Emilin 43 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Saga, Amanda, Elsa ja Ida. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Oliver, William, Lucas ja Max.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Elisabeth, Linnea ja Alexandra. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Erik, Alexander, Johannes, Mikael ja Emil.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 56 546 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 27 541 tyttöä ja 29 005 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 48 109 ja ruotsinkielisiä 3 349. Kaikkiaan lapsia syntyi 57 400.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Viime vuoden 50 suosituinta nimeä löytyy internetistä osoitteesta www.vrk.fi kohdassa Tilastot -> Nimet.

Lisätietoja:
Viestintäasiantuntija Seija Nurmikoski, [email protected], puh. 0295 535 273

Meddelandet finns på svenska på webbadressen vrk.fi/sv