Hyppää sisältöön

Palvelutietovarannon käyttöön opastava verkkokoulu julkaistu

Julkaisuajankohta 22.1.2020 12.51 | Julkaistu suomeksi 29.1.2020 klo 13.02
Tiedote

Palvelutietovarannon (PTV) käyttöön opastava verkkokoulutus on julkaistu eOppivassa. PTV-ajokortti – Palvelutietovaranto haltuun ja hyötykäyttöön on tarkoitettu kaikille PTV:ssä palvelutietoja ylläpitäville.

PTV-ajokortin voi myös suorittaa kuka tahansa, joka haluaa kasvattaa ymmärrystään Palvelutietovarannosta.

PTV-ajokortti

  • opastaa Palvelutietovarannon käyttöliittymän käyttöön
  • antaa konkreettisia esimerkkejä siitä, miten PTV:n sisältämää avointa dataa voidaan hyödyntää muissa palveluissa
  • opastaa lukijaystävällisten kuvausten kirjoittamisessa
  • selventää, mitä laajempaa hyötyä Palvelutietovarannosta on.

Verkkokoulussa on kahdeksan osiota sekä lopputesti, jonka suoritettuaan käyttäjä saa todistuksen PTV-osaamisestaan. Verkkokoulutus on toteutettu yhteistyössä HAUS kehittämiskeskuksen kanssa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Jatkossa organisaatioiden pääkäyttäjien ei enää tarvitse kouluttaa itse uusia käyttäjiä, vaan nämä voivat itsenäisesti suorittaa verkkokoulun. Tavoitteena on, että kaikki PTV:n käyttäjät suorittaisivat PTV-ajokortin.

Palvelutietovaranto on Digi- ja väestötietoviraston tuottama valtakunnallinen keskitetty tietovaranto, johon julkishallinto ja halutessaan myös yritykset ja järjestöt kuvaavat palvelunsa ja asiointikanavansa asiakaslähtöisesti, yhdenmukaisen mallin avulla.

PTV:n sisältämiä tietoja voidaan hyödyntää avoimen rajapinnan kautta missä tahansa. Siksi on tärkeää, että sen sisältämä data on laadukasta ja ajantasaista.

Verkkokoulun yhteydessä on toteutettu organisaatioiden johdolle suunnattu video, jolla kerrotaan Palvelutietovarannon hyödyistä.

Lisätietoja

Asiantuntija Elina Huhta, [email protected]

Asiantuntija Iida-Maria Mattila, [email protected]

Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle