Hyppää sisältöön

Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarja pohtii digitalisaation mahdollisia tulevaisuuksia eri näkökulmista

Julkaisuajankohta 14.10.2021 7.00
Tiedote

Frank Martela ja Sami Honkonen avaavat Digi- ja väestötietoviraston Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarjan. Sarjan ensimmäiset kirjoitukset julkaistaan loka-marraskuussa ja niissä filosofi Martela sekä digitaalisesta asuntokaupasta tunnetuksi tullut yrittäjä Honkonen tarkastelevat digitalisaatiota, ihmisten arkea ja tulevaisuutta kumpikin omasta näkökulmastaan. Artikkelisarjalla Digi- ja väestötietovirasto haluaa tuoda uusia näkökulmia keskusteluun digitalisaation tulevaisuudesta.

Artikkelisarjan aloittaa Frank Martelan teksti onnellisuudesta digitaalisessa ympäristössä. Martela pohtii artikkelissaan sitä, voiko digitalisaatio tehdä ihmisen aidosti onnelliseksi – ja jos voi, niin miten. Martela puntaroi muun muassa digitalisaation uhkia ja mahdollisuuksia inhimillisestä näkökulmasta vuorovaikutusta painottaen.

"Digipalvelu ei saa olla este inhimilliselle vuorovaikutukselle. On asioita, jotka hoituvat selkeästi parhaiten, kun pääsee keskustelemaan niistä ihmisen kanssa", hän linjaa.

Frank Martelan teksti julkaistaan 19.10.2021 Digi- ja väestötietoviraston sivuilla dvv.fi/artikkelit

Uskaltaako digiin luottaa?

Sarjan toisessa osassa digitaalisesta asuntokaupasta tunnetuksi tullut yrittäjä Sami Honkonen avaa tarkemmin prosessia, jonka lopputuloksena syntyi asiakkaalle täysin digitaalinen kaupankäyntimahdollisuus asunnonhankintatilanteessa. Honkosen yritys DIAS on alan pioneeri, jonka matka onnistumiseen on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Perinteisen toimintatavan digitalisoinnissa yhtenä keskeisenä elementtinä oli asiakkaan luottamuksen voittaminen – onhan kyse ihmisen elämän kenties suurimmasta hankinnasta.

"Kaikkia jännitti. Asuntokaupat ovat tärkeitä. Se on usein ihmisen elämän suurimpia kauppoja, eikä tällaisen palvelun digitalisoinnissa siksi ole varaa sössiä", Honkonen avaa kehittäjätiimin tunnelmia artikkelissaan.

Sami Honkosen teksti julkaistaan 9.11.2021 Digi- ja väestötietoviraston sivuilla dvv.fi/artikkelit

Kahden ensimmäisen artikkelin jälkeen Onnellisten digitalisaatio -sarjalle odotetaan jatkoa  keväällä 2022. Digi- ja väestötietoviraston asiantuntija Joonas Aitonurmi on jo nyt innoissaan siitä, että keskustelu digitalisaation kehityksestä ja sen erilaisista ulottuvuuksista käynnistyy. Virasto on digitalisaation yhteiskunnallinen pioneeri ja toivoo siksi aiheen ympärille laajaa ja vilkasta vuorovaikutusta.

”Suomi on eräiden tutkimusten mukaan maailman onnellisin maa. Suomi on myös monella mittarilla maailman kärkeä digitalisaatiossa. Mutta muistammeko me tätä riittävän hyvin? Onnellisten digitalisaatio -artikkelisarjan kautta haluamme Digi- ja väestötietovirastossa nivoa onnellisuuden ja digitalisaation teemoja yhteen sekä tutkia ja keskusteluttaa, millaisia tulevaisuuksia digitalisaatio voi tuoda tullessaan”, kertoo Joonas Aitonurmi artikkelisarjan synnystä.

Lisätietoja artikkelisarjasta

Digi- ja väestötietovirasto, viestintäasiantuntija Eetu Jokela, p. 0295 535 056, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Onnellisten digitalisaatio on Digi- ja väestötietoviraston yhdessä suomalaisten ajattelijoiden kanssa tuottama artikkelisarja, jossa keskustellaan digitalisaatiosta ja tulevaisuudesta. Sen tavoitteena on herättää ajatuksia erilaisista mahdollisista digitaalisista tulevaisuuksista, jotta yhä useampi innostuisi yhteiskunnan kehittämisestä ja lähtisi siihen mukaan.

Osallistu keskusteluun Twitterissä tunnisteella #sujuvasuomi