Hyppää sisältöön

”Lesket ja orvot byrokratian kourissa” SuomiAreena-keskustelun aiheena – tule kuulolle 27.6.!

Julkaisuajankohta 10.6.2024 15.03
Tiedote

Digi- ja väestötietoviraston, Finanssiala ry:n ja Verohallinnon paneelikeskustelussa haetaan ratkaisuja kuolinpesän asioiden vaivattomaan hoitoon. Keskustelu ”Lesket ja orvot byrokratian kourissa” järjestetään Porissa Raatihuoneenpuiston lavalla torstaina 27.6. klo 14–14.45.

Kun sielu taivaaseen vilahtaa – tiedot järjestelmään kilahtaa. Tai näin sen ainakin luulisi olevan. Tosiasiassa juuri mikään asia ei tapahdu automaattisesti, vaan läheisen kuolema syöksee omaiset lomakerumbaan. Kuolleen lähiomainen joutuu taistelemaan valtavan, vanhanaikaisen ja monimutkaisen byrokratiaviidakon läpi ennen kuin kaikki kuoleman jälkeen hoidettavat asiat on saatu kunnialla maaliin. Tule kuulemaan, minkälaisia ratkaisuja ongelmaan on mahdollista löytää!

Aiheesta keskustelevat ylijohtaja Pekka Rehn Digi- ja väestötietovirastosta, johtava asiantuntija Teija Kaarlela Finanssiala ry:stä, ylijohtaja Saku Airosmaa Verohallintosta sekä Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä. Keskustelun juontaa toimittaja-somevaikuttaja Merja Mähkä.

– Vuosittain Suomessa kuolee yli 60 000 ihmistä ja jokaisen heistä kuolinpesän asioita jonkun täytyy hoitaa. Valitettavasti suuri osa asioista pitää nykyään hoitaa paperilla monen eri tahon kanssa. Yhdessä julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa voisimme sujuvoittaa asiointia merkittävästi digitalisaation keinoin, ylijohtaja Pekka Rehn Digi- ja väestötietovirastosta kertoo.

Paneelikeskustelua voi seurata torstaina 27.6. klo 14–14.45 paikan päällä Porissa tai verkon kautta MTV Katsomossa. MTV Katsomossa keskustelun voi katsoa myös jälkikäteen.