Hyppää sisältöön

Kehitä digitaalisen toiminnan jatkuvuutta maksuttoman verkkokoulutuksen avulla

Julkaisuajankohta 13.8.2020 10.19
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto tarjoaa organisaatioiden johdolle ja digiturvallisuuden asiantuntijoille verkkokoulutusta toiminnan jatkuvuuden hallintaan. Uusi koulutus on suunnattu julkisen hallinnon organisaatioille, mutta sen opit soveltuvat myös yksityiselle sektorille. Koulutus on maksuton, ja se löytyy eOppiva-palvelusta.

Koulutus keskittyy toiminnan jatkuvuuden ja häiriötilanteiden hallintaan

Digitaalisen toiminnan lamauttavan häiriötilanteen voi aiheuttaa esimerkiksi luonnonilmiö, verkkohyökkäys, pandemia, sähkökatko tai inhimillinen erehdys. Kaikkia uhkia ei pystytä ennakoimaan, joten riskienhallinta ei yksinään ole riittävä varautumiskeino. Sen lisäksi organisaatiot tarvitsevat toimivia jatkuvuuden- ja häiriönhallinnan prosesseja, viestintäosaamista ja sopeutuvaa organisaatiokulttuuria.

Digi- ja väestötietoviraston ja HAUSin tuottama uusi verkkokoulutus keskittyy häiriöiden vaikutuksiin ja digitaalisen toiminnan palauttamiseen normaaliksi häiriön jälkeen. Koulutuksessa paneudutaan erityisesti toiminnan jatkuvuuden ja häiriötilanteiden hallintaan sekä käsitellään tilanteisiin liittyvää viestintää etenkin johdon näkökulmasta.

Turvaa digitaalinen toiminta häiriötilanteissa -koulutus koostuu videoista ja tehtävistä, ja sen kokonaiskesto on n. 45 minuuttia. Koulutus on tarkoitettu organisaatioiden johtajille, digitaalisen turvallisuuden asiantuntijoille sekä palvelujen ja prosessien vastuuhenkilöille.

Digiturvallinen elämä -koulutuskokonaisuus palvelee digitalisoituvan yhteiskunnan koulutustarpeita

Yhteiskunnan riippuvuus teknologiasta kasvaa jatkuvasti, ja monenlaisissa eri tehtävissä toimivien on tärkeää osata toimia turvallisesti digitaalisen maailman uhkatilanteissa.

Nyt julkaistu verkkokoulutus kuuluu Digiturvallinen elämä -koulutuskokonaisuuteen, johon sisältyy lisäksi kaksi aiemmin tuotettua, henkilöstölle suunnattua digiturvakoulutusta. Myöhemmin kokonaisuutta täydennetään digiturvatietoisuutta kehittävällä pelillä, riskinhallintakoulutuksella ja kansalaisille suunnatulla koulutuksella.

Digiturvallinen elämä -koulutuskokonaisuus on toteutettu osana Digi- ja väestötietoviraston Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämishanketta (JUDO-hanke). Koulutukset toteutetaan yhteistyössä HAUSin kanssa ja julkaistaan HAUS:n eOppiva-palvelussa.

Linkit

Turvaa digitaalinen toiminta häiriötilanteissa -verkkokoulutus eOppivassa
Lue lisää Digiturvallinen elämä -koulutuskokonaisuudesta

Lisätiedot

Tietoturva-asiantuntija Juha Kirves, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected]

JUDO-hanke digiturva