Käyntiasiointi Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikoissa toistaiseksi vain ajanvarauksella

23.10.2020 14.46
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto rajaa käyntiasiointiaan ehkäistäkseen koronaviruksen leviämistä. Asioidaksesi viraston asiakaspalvelupaikoissa varaa tapaamisaika aina ennakkoon.

Älä tule palvelupaikkaan, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai olet karanteenissa koronavirusaltistumisen vuoksi. Huomioi karanteeniohjeet myös ulkomailta saavuttuasi. Ohjeet löytyvät THL:n verkkosivuilta.

Puhelinpalvelumme toimii 1.9.2020 alkaen klo 9-12. Myös sähköiset asiointipalvelut ovat normaalisti käytössä. Suosittelemme asioimaan kanssamme ensisijaisesti puhelimitse tai käyttämällä sähköisiä asiointipalvelujamme.

Voit tilata esimerkiksi ”Todistukset väestötietojärjestelmästä” -palvelun kautta sähköisesti monia todistuksia ja saada ne heti käyttöösi. Voit myös tehdä nimenmuutoshakemuksen sähköisesti Nimenmuutos-palvelussamme.

1.9.2020 alkaen voit myös kysyä Facebookin chatissä muuttoasioista ja verkkosivujemme chatissa holhouksen ja edunvalvonnan asioista.

Näin varaat tapaamisajan asiakaspalveluumme

Jos et pysty hoitamaan asiaasi sähköisesti tai puhelimitse, voit varata ajan palvelupaikkaamme.

Ajanvaraukseen siirtyminen parantaa asiakkaiden ja työntekijöidemme turvallisuutta, kun odotustilassa ei tarvitse viettää aikaa.

Sähköisessä ajanvarauksessa on varattavana vain alla olevat palvelut:

  • Henkilötietojen muutos
  • Ulkomaalaisten rekisteröinti
  • Vihkiminen
  • Julkinen notaari

Henkilötietojen muutoksia ja avioliiton esteiden tutkinnat voi hoitaa myös sähköisesti ja postitse.

Muissa palveluissa ajanvaraus ei ole mahdollinen koska niiden hoito ei edellytä sinulta käyntiä virastossamme.

Holhousasioita voi hoitaa puhelimitse, sähköpostitse tai postitse

Holhousasioiden hoito ei edellytä sinulta käyntiä virastossamme, siksi emme tarjoa asiakaspalvelua sähköisellä ajanvarauksella tässä poikkeustilanteessakaan. Voit hoitaa edelleenkin asiasi puhelimitse, sähköpostitse tai postitse. Huomioithan kuitenkin, että palvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut, joten pyydämme välttämään asioiden etenemiseen liittyviä tiedustelupuheluita.

Holhoustoimen yhteystiedot löydät osoitteesta dvv.fi/holhous.

Käyntiasiointi on palvellut vain ajanvarauksella 18.3.2020 alkaen.

Tiedote on julkaistu alun perin 17.3.2020.