Hyppää sisältöön

Digitaalisen henkilöllisyyden ratkaisujen kehittämiseen voi nyt osallistua monin tavoin

Julkaisuajankohta 10.3.2022 12.51
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto kehittää ratkaisua digitaalisen henkilöllisyyden uudistuksessa yhdessä Poliisin kanssa, osana valtiovarainministeriön hanketta. Kehitystyön tuloksena valmistuu uusi, turvallinen mobiilisovellus henkilöllisyyden osoittamiseen käynti- ja verkkoasioinnissa julkisten ja yksityisten toimijoiden palveluissa. Lisäksi henkilöille, jotka eivät käytä mobiililaitetta, tuotetaan vaihtoehtoinen tunnistusratkaisu mahdollistamaan asiointi julkishallinnon sähköisissä palveluissa.

Tavoitteena on kehittää kansalaisille digitaalisen henkilöllisyyden ratkaisu, joka helpottaa arkea ja kestää aikaa. Se mukautuu muuttuvan yhteiskunnan tarpeisiin ja soveltuu uusille digitaalisille alustoille sitä mukaa kun ne kehittyvät. Ratkaisu huomioi erilaiset käyttäjät ja edistää siten yhdenvertaisuutta.

Organisaatioiden edustajat voivat nyt osallistua kehittämiseen

Tutustu tarkemmin osallistumismahdollisuuksiin seuraavien linkkien kautta:

Tervetuloa kehittämään ja testaamaan uusia digitaalisen henkilöllisyyden ratkaisuja >>

Suomi on aktiivisesti mukana eurooppalaisen identiteettilompakon suunnittelussa – teknisen arkkitehtuurin ehdotusta voi nyt kommentoida >>

Markkinakartoitus fyysisistä tunnistusvälineistä luo pohjaa digitaalisen henkilöllisyyden ratkaisulle – vastaa tietopyyntöön >>

Tutustu uudistukseen kokonaisuutena >>

Ilmoittaudu mukaan yhteistyöhön lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Eduskunta ei ehdi käsitellä digitaalisen henkilöllisyyden uudistusta mahdollistavia lakiesityksiä ennen istuntokauden loppua. Eurooppalaisen digitaalisen identiteettilompakon valmistelu jatkuu. Lue lisää tiedotteestamme.

Hankkeet Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle digihenkilöllisyys