Hyppää sisältöön

Tule kehittämään digitaalista henkilöllisyystodistusta ja Suomi.fi-lompakkoa!

Julkaisuajankohta 24.10.2022 12.28
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto kehittää Lompakko-sovellusta, jolla voi käyttää digitaalista henkilöllisyystodistusta. Lompakolla voi tunnistautua verkossa palveluihin ja todistaa henkilöllisyyden paikan päällä esimerkiksi kaupassa tai virastossa. Auta meitä tekemään sovelluksesta mahdollisimman selkeä ja ilmoittaudu mukaan 3.11.2022 klo 17-18.30 pidettävään työpajaan!

Työpajassa pääset vaikuttamaan mobiilisovelluksen sisältöön ja tekstien ymmärrettävyyteen. Haluamme kuulla, mikä sinusta sovelluksen teksteissä on onnistunut ja mikä vaatii vielä lisää kehittämistä.  

Pidämme työpajan Teams-palaverina. Sinulla ei tarvitse olla pohjatietoa digitaalisesta henkilöllisyystodistuksesta tai sovellusten käyttöliittymätekstien suunnittelusta. Työpaja järjestetään suomeksi. 

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 1.11.2022

Mistä digitaalisen henkilöllisyyden uudistuksessa on kyse?  

Digi- ja väestötietovirasto kehittää digitaalisen henkilöllisyyden palveluja yhdessä poliisin kanssa, osana valtiovarainministeriön hanketta. Kehitystyön tuloksena valmistuu uusi, turvallinen mobiilisovellus (Suomi.fi-lompakko) henkilöllisyyden osoittamiseen käynti- ja verkkoasioinnissa julkisten ja yksityisten toimijoiden palveluissa. Lisäksi henkilöille, jotka eivät käytä mobiililaitetta, tuotetaan tunnuslukulaite mahdollistamaan asiointi julkishallinnon sähköisissä palveluissa. Uudistuksessa kehitettävät palvelut tulevat osaksi Suomi.fi-palvelukokonaisuutta.

Lue lisää digitaalisen henkilöllisyyden uudistuksen sivulta.

Lisätietoja työpajasta: 
Arla Aalto, asiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected]
Heini Mynttinen, erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, [email protected]
 


Eduskunta ei ehdi käsitellä digitaalisen henkilöllisyyden uudistusta mahdollistavia lakiesityksiä ennen istuntokauden loppua. Eurooppalaisen digitaalisen identiteettilompakon valmistelu jatkuu. Lue lisää tiedotteestamme.

digihenkilöllisyys digitaalinen henkilöllisyys