Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto otti käyttöönsä sähköisen valtuuttamisen

13.7.2017 14.00
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on ottanut ensimmäisenä organisaationa käyttöön Suomi.fi-valtuuksien toiminnallisuuden, jossa työnantaja voi antaa toiselle henkilölle sähköisen valtakirjan toimia puolestaan Maahanmuuttoviraston sähköisen asioinnin kanavassa Enter Finlandissa.

Enter Finlandissa työnantaja voi toimittaa tiedot työstä ja yrityksestään, sekä maksaa hakemuksen työntekijänsä puolesta. Oikeus asioida sähköisesti yrityksen puolesta tarkistetaan Suomi.fi-valtuuksien avulla.

Tähän saakka palvelua ovat voineet käyttää henkilöt, joilla on yrityksen tai yhteisön nimenkirjoitusoikeus. 13.7.2017 alkaen työnantaja voi valtuuttaa tehtävään myös nimeämänsä henkilön. Valtuutetun ei tarvitse olla saman työnantajan palveluksessa, vaan hän voi olla kolmannenkin osapuolen edustaja. Palvelua voi käyttää, vaikka ei olisi aiemmin käyttänyt Enter Finlandia.

Mistä sähköisessä valtuuttamisessa on kyse?

Valtuuttaminen onnistuu helposti uudella palvelulla, Suomi.fi-valtuuksilla, jonka tuottaa Väestörekisterikeskus. Palvelun käyttöönotto organisaatioiden keskuudessa on juuri alkanut.

Suomi.fi-valtuuksien avulla viranomaiset voivat tarkistaa henkilön tai yrityksen oikeuden asioida toisen henkilön tai yrityksen puolesta. 

Suomi.fi-valtuuksilla kansalaiset voivat tulevaisuudessa valtuuttaa haluamansa henkilön tai yrityksen asioimaan tietyssä asiassa sähköisesti puolestaan. Myös yritys voi valtuuttaa haluamansa henkilön asioimaan yrityksen nimissä määrittelemässään asiassa. Valtuuttamismahdollisuudet Suomi.fi-valtuuksissa monipuolistuvat merkittävästi, kun yhä useampi organisaatio ottaa palvelun käyttöönsä ja mahdollistaa sähköisen valtuuttamisen tarjoamissaan palveluissa.

Lisätietoja Suomi.fi-valtuuksista organisaatioille: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/valtuudet/
Lisätietoja Suomi.fi-valtuuksista kansalaisille: http://vrk.fi/suomi.fi-valtuudet

Lisätietoja

Maahanmuuttoviraston palvelusta:
Maahanmuuttovirasto, Taru Forsell, Projektipäällikkö (sähköiset palvelut), etunimi.sukunimi[at]migri.fi

Suomi.fi-valtuuksista:
Väestörekisterikeskus, Janne Viskari, johtaja (digitaaliset palvelut), etunimi.sukunimi[at]vrk.fi