Hyppää sisältöön

Korkeakouluopiskelija, ilmoittaudu hackathonin visioimaan digitaalisen henkilöllisyyden palvelujen tulevaisuutta

Julkaisuajankohta 8.9.2022 10.13
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) ja IT-palveluyhtiö CGI kutsuvat korkeakouluopiskelijat hackathoniin visioimaan digitaalisen henkilöllisyyden palvelujen tulevaisuutta.

Hackathonissa opiskelijat pääsevät ideoimaan tulevaisuuden digitaalisia palveluita ja siten osallistumaan yhteiskunnan digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Lokakuun lopussa on luvassa on intensiivinen, inspiroiva ja opettavainen hackathon-tapahtuma, jossa yhdessä ideoidaan uudenlaisia, ihmisten arkea helpottavia digitaalisen henkilöllisyyden palveluita, joilla on yhteiskunnallista vaikutusta.

Miten hackathon toimii?

Hackathon on kaksipäiväinen tilaisuus, jonka aikana osallistujat kehittävät palveluideoita Digi- ja väestötietoviraston CGI:n asiantuntijoiden tuella. Osallistujat pääsevät samalla oppimaan palveluiden kehittämisestä ja tiimityöstä, verkostoitumaan ja esittelemään omaa osaamistaan mahdollisille tulevaisuuden työnantajille sekä saamaan oman äänensä kuuluviin tulevaisuuden Suomen rakentamisessa. Lisäksi, parhaiten menestyneiden 1-3 tiimin kesken jaetaan 5 000 euron rahapalkinto tuomariston harkinnan mukaan. Hackathonin pääkieli on englanti.

Hackathonin tarkoitus

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja eri elämäntapahtumiin mm. tukemalla kansalaisten asiointia julkisen hallinnon kanssa. CGI puolestaan kehittää ja ylläpitää julkishallinnon digitaalisia palveluita Digi- ja väestötietoviraston yhtenä kumppanina. DVV ja CGI kutsuvat nyt myös opiskelijoita kehittämään tulevaisuuden yhteiskunnan arkea helpottavia digitaalisia palveluita.

Aikataulu

  • Hakuaika päättyy ke 28.9. klo 16:00 
  • Valinnan tulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille ke 5.10. mennessä 
  • Infotilaisuus mukaan valituille osallistujille etänä to 13.10. klo 14-16 
  • Hackathon 27.-28.10.2022 CGI:n pääkonttorilla Helsingissä  

Tutustu hackathonin haasteeseen, ennakkomateriaaliin ja ilmoittautumisohjeisiin CGI:n sivustolla.


Eduskunta ei ehdi käsitellä digitaalisen henkilöllisyyden uudistusta mahdollistavia lakiesityksiä ennen istuntokauden loppua. Eurooppalaisen digitaalisen identiteettilompakon valmistelu jatkuu. Lue lisää tiedotteestamme.

Hankkeet digihenkilöllisyys digitaalinen henkilöllisyys ennakointi