Kaksivaiheinen kirjautuminen 

Rakennus- ja huoneistotietojen ylläpidossa siirrytään kaksivaiheiseen kirjautumiseen 12.4.2023 

Tämä koskee henkilöitä, jotka kirjautuvat käyttäjätunnus ja salasana -yhdistelmällä. Varmennekortilla kirjautuminen ei muutu, vaan jatkuu samanlaisena kuin tällä hetkellä. 

12.4.2023 klo 12.00 alkaen kirjautumisvaihtoehdot ovat: 

  • Digi- ja väestötietoviraston myöntämä varmennekortti 
  • Kaksivaiheinen kirjautuminen: käyttäjätunnus, salasana ja kertakäyttöinen koodi todentajasovelluksesta (autentikaattorista) jokaisella kirjautumiskerralla. Todentajasovellus ladataan älypuhelimeen. Todentajasovellukseksi kelpaa luotettavan tahon kehittämä sovellus, esimerkiksi Google Authenticator tai Microsoft Authenticator. Älypuhelimeen ja todentajasovellukseen liittyvissä asioissa olethan yhteydessä oman organisaatiosi IT-tukeen. 

 

Infotilaisuudet 

Järjestämme käyttöliittymän käyttäjille kaksi suomenkielistä infotilaisuutta 21.3 klo 8.15–9.30 ja 29.3 klo 12.15–13.30 sekä yhden ruotsinkielisen infotilaisuuden 23.3 klo 8.15–9.30. Infotilaisuudet ovat samansisältöisiä.

Ilmoittaudu tästä Infotilaisuus 21.3.2023

Ilmoittaudu tästä Infotilaisuus 29.3.2023


Ohjeet 

Todentajasovellus ladataan älypuhelimeen. Voit tehdä tämän jo etukäteen. Todentajasovellukseksi kelpaa luotettavan tahon kehittämä sovellus, esimerkiksi Google Authenticator tai Microsoft Authenticator. Olethan yhteydessä oman organisaatiosi IT-tukeen älypuhelimeen ja todentajasovellukseen liittyvissä asioissa.

Pikaohje todentajasovelluksen asentamiseksi linkki ohjeeseen

Ohjevideo todentajasovelluksen käyttöönottoon linkki ohjevideoon