Kaksivaiheinen kirjautuminen 

Rakennus- ja huoneistotietojen ylläpidossa siirrytään kaksivaiheiseen kirjautumiseen 11.5.2023

HUOM! Päivämäärä muuttunut alkuperäisestä ja tunnuslukulaite lisätty kirjautumisvaihtoehdoksi. Aiemmin ilmoittamamme ajankohta oli 12.4.2023.

Tämä koskee henkilöitä, jotka kirjautuvat käyttäjätunnus ja salasana -yhdistelmällä. Varmennekortilla kirjautuminen ei muutu, vaan jatkuu samanlaisena kuin tällä hetkellä. 

11.5.2023 klo 10.00 alkaen kirjautumisvaihtoehdot ovat: 

  1. Digi- ja väestötietoviraston myöntämä varmennekortti 

  2. käyttäjätunnus, salasana ja kertakäyttöinen koodi todentajasovelluksesta jokaisella kirjautumiskerralla

  3. käyttäjätunnus, salasana ja kertakäyttöinen koodi tunnuslukulaitteesta jokaisella kirjautumiskerralla

Kaksivaiheista tunnistautumista varten käyttäjällä tulee ensisijaisesti olla käytössään älypuhelin. Digi- ja väestötietovirasto ei anna teknistä tukea puhelimen tai sen sovellusten käyttöön.

Vaihtoehtoisesti kaksivaiheisen tunnistautumisen voi suorittaa TOTP-standardia tukevalla, ohjelmoitavalla MFA-laitteella (tunnuslukulaite). Digi- ja väestötietovirasto ei ohjeista tai anna tukea MFA-laitteen käyttöönotossa tai käytössä.

 

Ohjeet 

Todentajasovellus ladataan älypuhelimeen. Voit tehdä tämän jo etukäteen. Todentajasovellukseksi kelpaa luotettavan tahon kehittämä sovellus, esimerkiksi Google Authenticator tai Microsoft Authenticator. Olethan yhteydessä oman organisaatiosi IT-tukeen älypuhelimeen ja todentajasovellukseen liittyvissä asioissa.

Käyttäjätunnuksen ja salasanan tulee olla voimassa kun teet todentajasovelluksen liitoksen. Mikäli salasana on vanhentunut vaihda se ennen liitoksen tekemistä.

Käyttäjän ohje kaksivaiheiseen kirjautumiseen linkki ohjeeseen

Ohjevideo todentajasovelluksen käyttöönottoon linkki ohjevideoon

Linkki usein kysytyt kysymykset