Kaksivaiheinen kirjautuminen 

Rakennus- ja huoneistotietojen ylläpidossa on siirrytty kaksivaiheiseen kirjautumiseen 11.5.2023.

Muutos koskee kirjautumista käyttäjätunnus ja salasana -yhdistelmällä. Varmennekortilla kirjautuminen ei muutu, vaan jatkuu samanlaisena kuin ennenkin.

Kirjautumiseen on kolme vaihtoehtoista tapaa

  1. Digi- ja väestötietoviraston myöntämä varmennekortti

  2. käyttäjätunnus, salasana ja kertakäyttöinen koodi todentajasovelluksesta jokaisella kirjautumiskerralla

  3. käyttäjätunnus, salasana ja kertakäyttöinen koodi tunnuslukulaitteesta jokaisella kirjautumiskerralla

Kaksivaiheista tunnistautumista varten tarvitset ensisijaisesti käyttöösi älypuhelimen. Digi- ja väestötietovirasto ei anna teknistä tukea puhelimen tai sen sovellusten käyttöön.

Vaihtoehtoisesti kaksivaiheisen tunnistautumisen voi tehdä TOTP-standardia tukevalla, ohjelmoitavalla MFA-laitteella eli tunnuslukulaitteella. Digi- ja väestötietovirasto ei ohjeista tai anna tukea MFA-laitteen käyttöönotossa tai käytössä.

Toimi näin

Lataa todentajasovellus älypuhelimeen. Voit tehdä tämän jo etukäteen. Todentajasovellukseksi kelpaa luotettavan tahon kehittämä sovellus, esimerkiksi Google Authenticator tai Microsoft Authenticator. Olethan yhteydessä oman organisaatiosi IT-tukeen älypuhelimeen ja todentajasovellukseen liittyvissä asioissa.

Käyttäjätunnus ja salasana pitää olla voimassa, kun teet todentajasovelluksen liitoksen. Jos salasana on vanhentunut, vaihda se ennen liitoksen tekemistä.

Lue ohje kaksivaiheiseen kirjautumiseen (pdf)

Katso ohjevideo todentajasovelluksen käyttöönotosta

Katso usein kysytyt kysymykset