Digituen ohjeet ja julkaisut

Ohjeet

Digituen eettinen ohjeistus

Digituen eettinen ohjeistus on koottu yhteen digituen järjestäjien toiveesta ja tarpeesta. Ohjeistus esittelee digituen antajan ja digituen saajan velvollisuudet. Ohjeistuksen tavoitteena on edistää turvallista ja laadukasta digitukea, joka toteutetaan molempien osapuolten yhteisymmärryksessä.

Lue lisää >>


Julkaisut ja kartoitukset

Digipalvelun sekavuus lisää digituen tarvetta - Uudet suositukset kannustavat panostamaan laatuun (10.12.2021)

Laadukas digipalvelu on vaivaton käyttää ja digitukeakin sen käyttöön on tarjolla. Sekavan digipalvelun käyttö taas ei usein suju digitaitavaltakaan. Digi- ja väestötietoviraston 10.12.2021 julkistamat suositukset kannustavat panostamaan myös yritysten ja yhteisöjen digipalvelujen ja digituen laatuun.

Tutustu digituen suosituksiin:

Yritysten ja yhteisöjen digiosaaminen. Suosituksia digituen tarjoamisestaLinkki toiselle sivustolleAvautuu uudessa välilehdessäTiedosto avautuu uudessa välilehdessäTiedosto avautuu uudessa välilehdessä


Nuorten digitaidot -kartoitus 2021 on julkaistu (30.8.2021)

Nuoret kokevat, että he jäävät liian yksin digitaalisten palvelujen ja digitaalisen asioinnin opettelussa. Diginatiivius ei takaa taitoja toimia digitaalisessa maailmassa, vaan taitoja on aktiivisesti opetettava nuorille. Tämä ilmenee Digi- ja väestötietoviraston 30.8.2021 julkaisemasta ”Nuorten digitaidot” -kartoituksesta. Kartoituksen julkaisu käynnistää arjen digitaitojen kehittämiseen keskittyvän Digitukiviikon 30.8.-3.9.2021.
Lue lisää >>


Yritysten ja yhteisöjen digiosaamisesta on julkaistu (4.12.2020)
Digi haastaa erityisesti pieniä toimijoita

Yrittäjien ja yhteisöjen haasteet digipalveluiden ja -laitteiden kanssa ovat moninaisia. Siinä missä paikalliselle kalastajalle sosiaalisen median käytön oppiminen voi olla ratkaiseva askel kalasaaliin myynnin onnistumiseksi, saatetaan paikallisessa opiskelijayhdistyksessä pohtia samaan aikaan osallistavien etäkokoustyökalujen käyttöönottoa. Kansallisella tasolla ei ole tällä hetkellä olemassa yhtä toimijaa, joka koordinoisi tai edes kokoaisi yhteen tietoa siitä, mistä kaikkialta yrittäjien ja yhteisöjen olisi mahdollista saada tukea digiasioissa.

Tutustu katsaukseen: Yritysten ja yhteisöjen digiosaaminen


Digitaitokartoituksen tulokset on julkaistu (30.8.2020)

Suurella osalla suomalaisista digitaidot ovat hyvällä tasolla, kertoo valtiovarainministeriön ja Digi- ja väestötietoviraston yhteinen digitaitokartoitus. Kartoituksessa suomalaisilta kysyttiin heidän digitaidoistaan, ja näin saatiin käsitys digituen ja digitaitojen kehittämisen tarpeista.

Tutustu digitaitokartoituksen tuloksiin