Asuinpaikkatodistus

Voit tilata asuinpaikkatodistuksen, jos sinulla on tarve todistaa nykyinen asuinpaikkasi. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi pysäköintiluvan hankkiminen, jätehuoltoon liittyvät tilanteet, paikkakuntaan sidottu harrastaminen tai siihen liittyvien etuuksien hakeminen ja asunnon hakeminen tai irtisanominen.

Uusi osoitteesi on voimassa siitä päivästä lähtien, jonka ilmoitat muuttopäiväksi muuttoilmoituksessa. Huomioithan, että tietojen viemisessä väestötietojärjestelmään voi olla viive.

Siirry itsepalveluun

Todistukseen tulevat seuraavat tiedot, kun tilaat vakiomuotoisen todistuksen itsepalvelun kautta. Vakiomuotoinen todistus tarkoittaa, että todistuksessa on aina samat tiedot ja valitut valinnaiset tiedot: 
-    Nimi
-    Syntymäaika (tai henkilötunnus)
-    Vakituinen osoite
-    Kotikunta

Todistuksessa näkyy myös tilapäinen osoite, jos se on merkitty väestötietojärjestelmään. Lisäksi voit lisätä entiset osoitteesi ja siviilisäätysi todistukseen. 

Jos tarvitset muita tietoja, tilaa todistus sähköpostitse, puhelimitse tai lomakkeella

Todistusten tilaaminen

Voit tilata todistuksen itsestäsi tai toisesta henkilöstä hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten. Huomioithan, että itsepalvelun kautta voit tilata todistuksen vain itsestäsi tai huollettavistasi.  

Itsepalvelu verkossa

Itsepalvelusta tilatut ja toimitetut todistukset ovat hinnaltaan edullisempia ja saat todistuksen nopeasti. Hintatiedot löytyvät sivun lopussa.

Tilaukseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Todistuksen maksat verkkomaksulla. Huomioithan, että voit itsepalvelusta tilata otteen vain itsestäsi tai huollettavistasi.

Itsepalvelusta tilattu todistus kotimaan käyttöä varten on edullisempi, ja saat sen käyttöösi heti sähköisesti. Voit ladata todistuksen PDF-muodossa heti maksamisen jälkeen tai todistus lähetetään Suomi.fi-viesteihin. Lähetys edellyttää Suomi.fi-viestien käyttöönottoa. Tietosuojasyistä todistusta ei lähetetä suoraan sähköpostiin.

Jos tarvitset todistuksen ulkomaalaiselle viranomaiselle, todistus lähetetään paperipostina. Tilauksesi käsitellään 2–5 arkipäivän kuluessa, jonka jälkeen Posti toimittaa todistuksen perille.

Muut tilaustavat

Tarkasta tietosi

Voit tarkastaa väestötietojärjestelmästä omat tietosi Henkilötiedot-palvelusta. Palvelusta löydät voimassa olevat henkilötietosi, nimihistoriatietosi sekä kiinteistö- ja rakennusomistuksesi. Voit tarkastaa myös väestötietojärjestelmään tallennetut asuinhistoriatietosi.

Henkilötiedot-palvelu

Jos tiedoissasi on virheitä, voit itse korjata kutsumanimesi, ammattisi, sähköpostisi, äidinkielesi ja asiointikielesi. Muissa tapauksissa ota yhteys asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 0295 536 220.

Käsittelyaika

Hinta

Itsepalvelu
Maksat todistuksen palvelussa tilauksen yhteydessä. 

•    Sähköinen todistus itsepalvelusta, 10 €/asiakirja
•    Todistus postitse itsepalvelusta, 16 €/asiakirja
•    Todistus ja EU:n monikielinen vakiolomake postitse itsepalvelusta, 28 €/henkilö
•    Todistus ja Apostille-todistus postitse itsepalvelusta, 46 €/henkilö

Lomake.fi, sähköposti, puhelu ja käyntiasiointi 
Lähetämme laskun sinulle erikseen ensisijaisesti Suomi.fi-viesteihin ja toissijaisesti OmaPosti-palveluun. Postitamme laskun vain silloin, jos sinulla ei ole näistä kumpaakaan käytössäsi. Käyntiasioinnissa maksat asioinnin yhteydessä.

•    Ote/todistus 20 €/asiakirja
•    Sukuselvitys 30 €/asiakirja ja digitoidusta väestökirja-aineistosta 65 €/asiakirja
•    Manuaalisesti laadittava ote/todistus 65 €/asiakirja
•    Otteeseen/todistukseen liitettävä EU:n monikielinen vakiolomake (käännösapulomake) 12 €/asiakirja
•    Apostille-todistus 30 €/asiakirja

Näin saat asiakirjan:

Itsepalvelu

Kun tilaat todistuksen itsepalvelusta suomalaista toimijaa varten, saat sen sähköisenä PDF-dokumenttina. Todistuksen voit ladata itsepalvelun Omat todistukset -välilehdeltä laitteellesi heti maksamisen jälkeen. Todistus on ladattavissa itsepalvelusta 24 tunnin ajan. Todistus lähetetään sinulle myös Suomi.fi-viesteihin, jos olet ottanut palvelun käyttöösi ennen tilaamista.

Todistukseen ei lisätä allekirjoitusta, eikä siihen voi myöhemmin lisätä käännöslomaketta tai Apostille-todistusta.

Itsepalvelusta tilattuja todistuksia ei toimiteta paperipostissa tai sähköisesti turvapostilla.

Kun tilaat todistuksen itsepalvelusta ulkomaista toimijaa varten, saat sen paperipostina kotiosoitteeseesi. Todistuksessa on tällöin leima ja allekirjoitus. Käyttöalueesta riippuen voit tilata lisäksi EU-käännöslomakkeen tai Apostille-todistuksen. Tilauksesi käsitellään 2–5 arkipäivän kuluessa, jonka jälkeen Posti toimittaa todistuksen perille.

Jos asut ulkomailla, saat todistukset sähköisenä PDF-dokumenttina tai paperipostina kotiosoitteeseesi sen mukaan, tarvitsetko todistuksen suomalaista toimijaa varten vai ulkomaille.

Tilaus tehty sähköpostitse, puhelimitse tai verkkolomakkeella

Todistus lähetetään sinulle Suomi.fi-viesteihin, turvapostina ilmoittamaasi sähköpostiin tai paperipostissa. Toimitustavan saat valita itse tilausta tehdessä.

Yhteystietomme

Puhelin

Puhelinnumero on 0295 536 230.

Palveluajat:

  • ma–pe 915

Sähköposti

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa asiaasi sopiva sähköpostiosoite vastaanottajaksi eli  jokin näistä:  

Lähetä sähköposti turvapostina

Voit hoitaa näitä asioita: 

  • Todistukset väestötietojärjestelmästä
  • asuinpaikkatodistus
  • avioliittotodistus
  • elossaolotodistus
  • syntymätodistus
  • siviilisäätytodistus
  • ote väestötietojärjestelmästä
  • sukuselvitys