Hyppää sisältöön

Valtuudet-palvelu: Valtuusasiat helposti ja ajantasaisesti Suomi.fi-verkkopalvelussa

Julkaisuajankohta 26.2.2020 13.34
Tiedote

Valtuusasioiden selailua on uudistettu. Valtuusasioita voi nyt rajata sekä hakea joko sanalla tai organisaation tai asiointikanavan nimellä.

Kaikki valtuusasiat löytyvät nyt helposti ja reaaliaikaisesti osoitteesta suomi.fi/valtuudet/valtuusasiat.

Näin hyödynnät Valtuusasiat-sivua

Valtuusasioita voi rajata

  • henkilö- tai yritysvaltuuksiin, jolloin listalla näkyvät vain valtuusasiat, joiden hoitamiseen yksityishenkilöt tai yritykset ja yhteisöt voivat antaa valtuuksia
  • tiettyyn asiakategoriaan, jolloin listalla näkyvät vain kyseiseen kategoriaan kuululuvat valtuusasiat.

Valtuusasioita voi hakea hakusanalla, joka voi olla

  • sen nimessä tai kuvauksessa esiintyvä sana. Hakukenttä ehdottaa valtuusasioiden nimiä, mutta haun voi tehdä myös muulla sanalla.
  • valtuusasiaa käyttävän organisaation tai asiointikanavan nimi tai sen osa.

Hakemalla valtuusasiat oman organisaation tai asiointikanavan nimellä, saatte käyttöönne listan, jonka voitte linkittää omiin ohjeisiinne tai asiointipalveluunne. Lista myös päivittyy automaattisesti, jos valtuusasioita tai asiointikanavia tulee lisää.

Jokaisella valtuusasialla on myös oma sivunsa, joten voitte tehdä omiin ohjeisiinne tai asiointipalveluihinne linkin yksittäiseen valtuusasian kuvaukseen.

Valtuusasioiden liitokset asiointikanaviin Palvelutietovarannossa

Asiointikanavat näkyvät valtuusasioiden yhteydessä ja valtuusasioita voi hakea organisaation tai asiointikanavan nimellä, jos Palvelutietovarannossa on lisätty käytössä olevat valtuusasiat asiointikanavan ja palvelun välisen liitoksen lisätietoihin. Lisäksi valtuutta antavat tai pyytävät asiakkaat näkevät asiointikanavat Suomi.fi-valtuuksissa.

Näin lisäätte valtuusasiat asiointikanaviin:

  1. Varmistakaa, että tarvittavat asiointikanavat ja palvelut on kuvattu Palvelutietovarantoon.
  2. Lisätkää valtuusasiat palvelujen ja asiointikanavien välisten liitosten lisätietoihin. Ohje liitosten tekemiseen löytyy Palveluhallinnasta Palvelutietovarannon tietojen esittäminen Suomi.fi-valtuuksissa -artikkelista: https://palveluhallinta.suomi.fi/fi/tuki/artikkelit/5cac5a6b4705ea1b95c25216.

Jos et tiedä, kuka organisaatiossanne ylläpitää PTV-tietoja tai tarvitsette neuvoja liitosten tekemiseen, ottakaa yhteyttä PTV-tukeen: ptv-tuki(at)dvv.fi.

Lisätietoa valtuusasioiden selauksesta DVV:n organisaatioiden asiakaspalvelusta:
organisaatiopalvelut(at)dvv.fi, puh. 0295 53 5115 (ma–pe klo 10–15)

Tiedote - VAIN Organisaatioasiakkaat-etusivulle