Hyppää sisältöön

Uusi VAHTI-johtoryhmä kehittää digitaalista turvallisuutta yhteistyössä

Julkaisuajankohta 10.3.2020 12.32
Tiedote

Uusi VAHTI-johtoryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa viime viikolla 5.3.2020. Johtoryhmän tavoitteina on edistää kansalaisten ja sidosryhmien luottamuksen säilymistä julkisen hallinnon tuottamiin digitaalisiin palveluihin sekä tukea julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämistä.

VAHTI-johtoryhmä edistää myös uuden teknologian turvallista käyttöönottoa julkisessa hallinnossa, tuottaa kansallista julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden tilannekuvaa sekä kehittää yhteistyötä myös elinkeinoelämän kanssa Suomessa ja kansainvälisesti.

Ensimmäisessä kokouksessaan VAHTI-johtoryhmän jäsenet käsittelivät vuoden 2020 toimintasuunnitelmaa. Eräitä tämän vuoden keskeisiä teemoja ovat riskienhallinnan kehittäminen sekä varautuminen niin ICT-häiriöihin kuin kyberhyökkäyksiin sekä se, kuinka hallitaan niiden aiheuttamaa riskiä ja pienennetään vaikutusta.

Digi- ja väestötietovirasto on vastannut Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän VAHTIn toiminnasta tämän vuoden alusta alkaen.

VAHTI-johtoryhmän jäsenet

Ilmoittaudu mukaan VAHTI-asiantuntijaryhmän toimintaan

Uudistunut VAHTI-toiminta koostuu johtoryhmästä ja asiantuntijaryhmästä. Asiantuntijaryhmään voi vielä ilmoittautua mukaan. Asiantuntijaryhmän tehtävänä on operatiivisella tasolla ratkoa ongelmia sekä tuottaa digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä ohjeita, suosituksia ja tukimateriaaleja. 
Tähän mennessä asiantuntijatyöhön on ilmoittautunut yli 400 julkisen hallinnon ja elinkeinoelämän johtajaa ja asiantuntijaa. Ilmoittauduthan 16.3. mennessä ja pääset osallistumaan 18.3. järjestettävään kickoff-tilaisuuteen. Tilaisuudessa tunnistetaan yhdessä niitä haasteita ja ongelmia, joita ratkomaan asetetaan erillisiä työryhmiä. 
 
Ilmoittaudu VAHTI-asiantuntijaryhmään

Lue myös Kimmo Rouskun blogi: Yhteistyössä on voimaa – tule mukaan kehittämään digiturvaa

Lisätietoja VAHTIn toiminnasta:
 
VAHTI-johtoryhmän puheenjohtaja, pääjohtaja Janne Viskari, [email protected] 
VAHTI pääsihteeri Kimmo Rousku, puh. 0295 535 120, [email protected]

Tiedote - Organisaatioasiakkaat VAHTI digiturva