Hyppää sisältöön

Uusi kunnille suunnattu koulutus tarjoaa vinkkejä digituen järjestämiseen

Julkaisuajankohta 10.3.2022 9.04
Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto on julkaissut 10.3.2022 kunnille suunnatun koulutuksen digituen järjestämisestä.

Koulutukseen on koottu näkökulmia ja käytännön tietoa kuntien digituen järjestämisestä. Sen ensisijaisena kohderyhmänä ovat kuntien hallinnossa työskentelevät henkilöt, mutta koulutus on kenen tahansa asiasta kiinnostuneen opiskeltavissa.

Koulutus on toteutettu yhteistyössä kuntien asiantuntijoiden ja HAUS kehittämiskeskuksen kanssa.

"Digituen antaminen kuuluu lähes jokaisen kunnan työntekijän tehtäviin. Digitaitoja tarvitsevat kuntalaiset sekä paikalliset yritykset ja yhteisöt. Kunnan elinvoimaisuuden ja asukkaiden hyvinvoinnin sekä sujuvan arjen kannalta digitaitojen tukeminen onkin tärkeää. Nyt julkaistun koulutuksen avulla kunnat saavat vinkkejä siihen, miten ne voivat järjestää digitukea. Koulutus myös auttaa hahmottamaan digitalisaation merkitystä osana kunnan arkea", sanoo suunnittelija Mirva Gullman Digi- ja väestötietovirastosta.

Koulutuksen valmisteluun on osallistunut laaja joukko kuntien asiantuntijoita.

"Kuntalaisten digitaitojen kehittäminen on edellytys koko julkishallinnon digitalisaation onnistumiselle. Kuntien rooli koulutuksen järjestäjänä ja monesti myös digituen järjestäjänä on keskeinen. Digituen järjestämiseen ei ole yhtä mallia, vaan jokaisen kunnan täytyy löytää itselleen sopiva. Tärkeintä on koordinointivastuu - on se sitten yhden tai useamman toimialan vastuulla - sekä johdon sitoutuminen. Toivomme, että kunnille annetaan lisää resursseja tähän tärkeään tehtävään, jotta sen voi toteuttaa yhdenvertaisesti kaikissa kunnissa”, sanoo koulutuksen suunnittelua seurannut erityisasiantuntija Mattias Lindroth Kuntaliitosta.

Oppimispiiri jakaa kokemuksia

Digi- ja väestötietovirasto järjestää myös kuntien hallinnolle suunnattuja oppimispiirejä. Niiden tavoitteena on digituen järjestämistä ja digitaitojen edistämistä koskevien hyvien käytäntöjen ja kokemusten jakaminen kuntien kesken.

Vinkkaa mukaan oman kuntasi edustaja!

Lisätietoja kuntien digituen oppimispiireistä >> ​​​

Lisätietoja

Digi- ja väestötietovirasto, suunnittelija Mirva Gullman, p. 0295 535 229, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Lue myös Mirva Gullmanin blogikirjoitus ”Digitaitojen kehittäminen edellyttää koordinointia - koulutuksesta vinkkejä kuntien digituen järjestämiseen” >>

 

Digituen toimijoiden verkosto -etusivu digituki