Hyppää sisältöön

Tulevaisuudessa kansalainen voi vertailla palveluja Suomi.fi:ssä – Palveluvaaka.fi suljetaan

Julkaisuajankohta 11.1.2018 9.00
Tiedote

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden valintaa tukevan tietopalvelun kehittäminen siirtyy Väestörekisterikeskukseen, ja se tullaan toteuttamaan osana Suomi.fi-verkkopalvelua. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sulkee Palveluvaaka.fi-verkkopalvelun 28.2.2018. Samalla lakkautetaan verkkopalvelun tietolähteenä toiminut sosiaali- ja terveysalan palveluhakemisto.

”Kansallisten toimijoiden roolit sote-valinnanvapauden tietopalveluiden toteutuksessa ovat nyt selkiytyneet. Suomi.fi tarjoaa jo tällä hetkellä kansalaisille laajan asiointi- ja palvelukokonaisuuden, joka luontevasti laajenee myös sote-palveluihin”, kertoo THL:n tietojohtaja Pekka Kahri.

”THL keskittyy roolinsa mukaisesti väestön terveyden ja hyvinvoinnin tilaa, palvelujen tarvetta sekä sote-palveluiden toimintaa kuvaavan luotettavan tietopohjan kehittämiseen. Meille tärkeitä uusia tehtäviä tulevat olemaan maakuntien sote-palvelujen arviointi sekä sote-tietojen hyödyntämisen palvelut”, Pekka Kahri jatkaa.

Palvelujen vertailu Suomi.fi:ssä laajenee

Suomi.fi:ssä kansalaiset voivat tulevaisuudessa tutustua ja vertailla valinnanvapauden piirissä olevia sote-palveluita sekä valita sopivan palvelutuottajan. Syksyllä 2018 Suomi.fi:ssä julkaistaan ensimmäinen versio valinnanvapauden vertailupalvelusta, jossa kansalainen saa tietoa sote-valinnanvapauden piirissä olevista palvelutuottajista ja heidän palveluistaan. Kansalainen voi myös valita haluamansa palvelutuottajan. Kehittämistyöstä vastaa Väestörekisterikeskus.

Tällä hetkellä suurin osa kuntien ja sairaanhoitopiirien sosiaali- ja terveyspalveluista löytyy jo Suomi.fi-palvelusta, ja palveluita tuodaan sinne koko ajan lisää. Suomi.fi:hin on koottu palveluiden lisäksi niihin liittyvät asiointikanavat eli palvelupaikat sekä puhelinasiointi- ja verkkoasiointikanavat. Palveluun tuotetaan myös opastavia kokonaisuuksia, joissa voidaan jatkossa tarjota tietoa valinnanvapaudesta ja sen piirissä olevista palveluista.

”Kehitämme Suomi.fi:tä siten, että se tukee kansalaisia palvelujen vertailussa. Tulevaisuudessa palvelujen tietoihin voidaan yhdistää myös niihin liittyvää laatu- ja muuta tietoa, mikäli sitä on saatavilla viranomaisten rekistereistä”, kertoo Väestörekisterikeskuksen kehityspäällikkö Eero Konttaniemi.

Suomi.fi:ssä palvelukuvauksiin yhdistetään automaattisesti esimerkiksi sijaintitiedot kartalla sekä julkisen liikenteen aikataulutiedot. Myös yksityiset toimijat voivat tuoda tietojaan näkyville Suomi.fi-verkkopalveluun.

Palveluvaaka: https://www.palveluvaaka.fi
Suomi.fi: http://www.suomi.fi

Lisätietoa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), tietojohtaja Pekka Kahri, puh. 029 524 6146, [email protected]

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), johtaja Markku Pekurinen, puh. 029 524 7630, [email protected]

Väestörekisterikeskus, kehityspäällikkö Eero Konttaniemi, puh. 029 535 024, [email protected] - (16.1.2018 asti)

Väestörekisterikeskus, hankepäällikkö Jani Ruuskanen, puh. 029 535 031, [email protected]  - (17.1.2018 alkaen)