Hyppää sisältöön

Testiaineistopalvelu testaamisen tukena – uutuutena uusimuotoinen henkilötunnus ja ulkomaalaisen henkilön tunnistuksen tapatieto

Julkaisuajankohta 28.11.2022 13.46
Tiedote

Testiaineistopalvelu tarjoaa keskisuuren kaupungin verran aineistoa henkilöistä, kiinteistöistä ja yrityksistä. Aineistolla testaat asiointiprosessisi tietoturvallisesti alusta loppuun.

Testiaineistopalvelu tuo yhteen paikkaan väestö-, yritys- ja kiinteistötietojärjestelmien sekä kaupparekisterin tietoja. Testihenkilöt tuodaan Digi- ja väestötietoviraston järjestelmästä, testiyritykset tuodaan Patentti- ja rekisterihallituksen järjestelmistä, ja testikiinteistöt tuodaan Maanmittauslaitoksen järjestelmästä.

Testiaineistopalvelun kattavuus laajenee

Seuraavaksi tuomme testihenkilöiden osalta palveluun tuen uusimuotoiselle henkilötunnukselle, henkilön yksilöivälle tunnisteelle sekä ulkomaalaisen henkilön tunnistuksen tapatiedolle. Kiinteistöaineisto laajenee merkittävästi kattamaan keskikokoisen suomalaisen kaupungin verran kiinteistöjä.

Poistamme alkuvuonna 2023 myös aineiston katselemisesta kirjautumisen, minkä myötä käyttöönotto helpottuu itsepalveluksi. Sitä ennen saat tunnukset Testiaineistopalveluun ottamalla yhteyttä Digi- ja väestötietovirastoon, Patentti- ja rekisterihallitukseen tai Maanmittauslaitokseen.

Linkkejä ja yhteystietoja

Tiedote - Organisaatioasiakkaat